Un robot conversacional multilingüe ajudarà víctimes de violència masclista a València

L'Ajuntament participa en aquest projecte europeu, en el qual col·laboren setze entitats de huit països

Un robot assessorarà les víctimes de violència masclista
Un robot assessorarà les víctimes de violència masclista / Efe

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València participa en un projecte europeu que ha desenvolupat un robot conversacional multilingüe amb intel·ligència artificial per a oferir a les víctimes de violència masclista assessorament immediat, avaluació de riscos i orientació sobre serveis i recursos disponibles.

El projecte, denominat Improve, on participen setze entitats de huit països, ha creat diverses eines per a ajudar a augmentar les denúncies i la detecció de la violència de gènere, ja que actualment el 80% de les víctimes no denuncia.

"La invisibilitat és un estigma contra el qual hem de lluitar", ha assenyalat aquest diumenge el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha qualificat d'"altíssima" i inassumible" la xifra de casos que no es denuncien d'una violència "que anul·la, agredeix i menysprea milers de dones en tots els nostres barris".

En aquest sentit, Cano ha assenyalat que la intel·ligència artificial "pot ajudar molt per a augmentar la protecció dels drets i llibertats", i ha reivindicat l'obligació de tots els representants públics de buscar solucions per a millorar les vides de totes les persones, especialment les més vulnerables.

En un futur, es preveu que el robot puga funcionar com una aplicació que es descarregue en els dispositius, responga "qualsevol pregunta o inquietud que tinga una víctima" i l'assessore "en tot el procés, que pot iniciar amb les mateixes garanties que ho faria una agent del grup GAMA", afirma José Luis Diego, responsable del Departament de Projectes Europeus en la Policia Local de València, que participa en la plataforma d'experts d'Europol.

Aquesta tecnologia no substituiria a ningú: seria una tecnologia que ajudaria a desenvolupar el treball policial amb més recursos i garanties, ha assegurat Cano. L'execució del projecte es durà a terme en tres anys i té un pressupost de 203.125 euros per a la Policia Local de València, una quantitat subvencionada al 100% i que inclou les despeses de personal i altres despeses directes i indirectes.

També et pot interessar

stats