Un porc senglar nada en una platja del Campello

La superpoblació i la calor fan cada vegada més freqüent l'aparició d'aquest animal

El porc senglar, dins de l'aigua / À Punt NTC

La superpoblació i la calor que fa aquest estiu i la pèrdua de por a l'ésser humà estan darrere de la presència de porcs senglars en zones urbanes i platges. L'últim cas és el d'un exemplar que han vist a la platja de Mutxavista, al Campello. El mamífer nadava a tota velocitat, mar endins, quan el van albirar des d'una embarcació. Estava lluny de la costa, un fet que no és habitual, però tampoc insòlit.

“No és una cosa excessivament estranya, sobretot a l'estiu i tenint en compte la sobrepoblació de porcs senglars que hi ha i la calor que fa”, ha afirmat el biòleg Vicente Urios. Segons el científic, “poden aguantar moltes hores dins de l’aigua, són bons nadadors”. De fet Urios ha explicat que la població d’aquesta espècie en tot el món en els últims trenta o quaranta anys ha tingut un increment molt gran. “Per això aquests fenòmens es poden veure d’una manera més freqüent”, ha dit. 

En general es poden veure en nuclis urbans, buscant menjar, però cada vegada més s'acosten a les platges i entren a l'aigua. La despoblació dels nuclis rurals i la minva de malalties i de depredadors també contribueixen a incrementar el nombre d'exemplars.

Des del principi de l'any també hi ha hagut incidents amb porcs senglars a la platja de l'Albir (l'Alfàs del Pi), a Altea i a la Illeta dels Banyets, també al Campello. Altres municipis, com Peníscola, Orpesa i Sagunt han vist manades de porcs senglars passejar-se pels carrers.

També et pot interessar

stats