Porcs senglars a la platja de Cabanes, com un banyista més

Aquests animals són un problema per a banyistes i per a la gent del camp

Els porcs senglars estan darrere dels danys al 60% dels camps de cultiu de Picassent / 'À Punt NTC'

A la platja de la Torre de la Sal, a Cabanes (Plana Alta), en ple mes d'agost, una família de porcs senglars busca menjar entre les cadires, els para-sols i les neveres dels turistes. El veïnat de la Torre de la Sal denuncia que l'abandonament de la zona des de fa anys ha fet que aquests animals proliferen cada vegada més. Diuen que els animals arriben vora mar i no tenen por de barrejar-se amb les persones.

Precisament, els porcs senglars estan darrere dels danys al 60% dels camps de cultiu de Picassent (Horta Sud). Un problema que desespera els llauradors i fa que hagen d'abandonar els camps. Demanen ajudes urgents per a poder fer front a la superpoblació d'animals salvatges. Aquest divendres s'han reunit amb el conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre. El conseller ha assenyalat que buscaran "una línia d'ajudes, perquè és una plaga extraordinària i cal ajudar-los".

Tot i tancar el camp, els porcs senglars entren a buscar menjar per a les cries. Primer l'agret, després les mandarines i taronges. "Un desastre impressionant", segons AVA-Asaja. Fan forats que deixen les arrels dels arbres al descobert i els ocasionen la mort, trenquen gomes de degoteig, desnivells que poden causar accidents de tractor o persones treballadores. Un problema que s'estén a tot el terme de Picassent, un dels més grans de la província de València.

Línia d'ajudes dirigida als agricultors per danys

Aguirre ha anunciat una línia d'ajudes destinada als agricultors les explotacions dels quals s'hagen vist danyades per l'acció de la fauna salvatge. El conseller ha manifestat suport cap als agricultors que pateixen danys per fauna a les seues explotacions i ha afegit que "determinades mesures com els ecorègims que es demana als agricultors per a mantindre els camps amb una coberta verda són beneficioses, però atrauen aquestes plagues". Així mateix, ha apuntat cap als camps abandonats com un focus d'atracció de la fauna salvatge.

En el transcurs de la visita, José Luis Aguirre ha assegurat que "el Consell actual estarà al costat dels agricultors, les conselleries d'Agricultura i Medi Ambient treballarem conjuntament en la cerca de solucions, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les organitzacions afectades, per a estudiar aquests problemes i poder revertir la situació".

També et pot interessar

stats