Un perillós bacteri obliga a tancar temporalment la piscina de l’Universitat d'Alacant

Les obres de reparació dels clevills, que han propiciat el bacteri, coincideixen amb les del pavelló poliesportiu on es troba, i es prolongaran com a mínim fins al març

Imatge d'arxiu de la piscina municipal de l'UA on han trovat el Pseudomonas.
Imatge d'arxiu de la piscina municipal de la UA on han trobat el pseudomones / Universitat d'Alacant (UA)

L’aparició d’un perillós bacteri en la piscina del pavelló poliesportiu de la Universitat d’Alacant (UA) ha portat a tancar la instal·lació aquest dimarts, sense que cap persona n’haja quedat afectada. Ho ha fet públic la Universitat aquesta vesprada en un comunicat. 

Es tracta del bacteri pseudomones, un tipus perillós de bacil que provoca infeccions i afecta les vies respiratòries. El vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, Salvador Ivorra, ha explicat que el bacteri ha aparegut per "una sèrie de clevills en el vas de la piscina, que han provocat filtracions que impedeixen mantindre el nivell d'aigua òptim perquè la depuradora faça amb plenes garanties la seua funció. En els últims mesos s'han dut a terme diferents actuacions parcials, com el segellament de clavills, que han aconseguit garantir la qualitat de l'aigua durant l'últim semestre, però que ja resulten insuficients".

La UA ha de licitar de nou les obres de reparació

La neteja i reparació de la piscina coincidirà amb la reforma integral del pavelló poliesportiu de 4.700 metres quadrats on s’ubica. "Per a evitar posar en risc la salut dels usuaris, s'ha preferit clausurar les instal·lacions i escometre una reforma integral que coincidisca amb la que ja estava prevista per a la coberta del pavelló, que es durà a terme a partir de mitjans de l'any que ve", afig el comunicat.

Segons ha indicat el vicerector, les obres de la piscina estaven previstes i ja licitades per a començar el març passat, però "van haver de posposar-se perquè l'increment de costos en les matèries primeres va augmentar el pressupost inicialment licitat entorn d'un 40% i la llei de contractació obliga a tornar a licitar".

La UA iniciarà ara un nou procediment que podria estar llest per al pròxim març de 2023. Les obres afectaran la coberta i a l’estructura, les zones humides, i es duran a terme en fases, per a evitar el tancament total del pavelló poliesportiu. 

També et pot interessar

stats