L’Hospital Clínic de València extrema les mesures de seguretat pel cas de legionel·la

El centre treballa per a erradicar el bacteri, que es mou sobretot en entorns aquàtics i es veu afavorit per la calor

La direcció de l'Hospital Clínic de València ha pres mesures de seguretat després de detetcar un cas de legionel·la en el centre / À Punt NTC

Dimecres saltava la veu d'alarma a l'Hospital Clínic de València i la direcció del centre ha obligat a clausurar les aixetes i dutxes de diverses habitacions davant d'un possible cas de contagi per legionel·la. Hui continuen actius tots els protocols de neteja i clorat de canonades per a erradicar el bacteri

Rafa Ortiz, cap del servei de medicina preventiva de l'Hospital Clínic assegura que “la capacitat de resposta quan hi ha transparència i cooperació és molt ràpida”. “Ara ja són conscients que la legionel·la hi és present”, declara Fernando González Candelas, investigador de Fisabio. “Per tant, les mesures de control de l’hospital en aquests moments seran molt més fortes que abans”, continua.

La legionel·la és un bacteri molt complicat de detectar que es mou sobretot en entorns aquàtics i pot infectar les persones i causar pneumònia. La calor n'augmenta la presència, per això s'incrementen també les mesures de control. “Afortunadament, i gràcies a les tasques de neteja periòdiques, ja no tenim els brots que teníem fa uns anys”, conclou González Candelas.

La legionel·la tarda molt a erradicar-se, així que una volta detectada, es fan aquestes neteges periòdiques i passen mesos fins que es dona per controlada.

També et pot interessar

stats