Un pegat detecta la covid-19 en només tres minuts i sense mostra de sang

Investigadors de Tòquio han desenvolupat aquest mètode de detecció d'anticossos ràpid i eficaç que utilitza un sensor de pegat que conté microagulles poroses i un immunoassaig en paper

Nou mètode de detecció d'anticossos per a coronavirus que no requereix mostra de sang
Nou mètode de detecció d'anticossos contra el coronavirus que no requereix mostra de sang / iis.u-tokyo

Investigadors de l'Institut de Ciències Industrials de la Universitat de Tòquio han desenvolupat un mètode de detecció d'anticossos ràpid i eficaç per al SARS-CoV-2 que és mínimament invasiu i aplicable en entorns amb recursos limitats. L'article ha aparegut en la publicació científica Nature.

La seua metodologia, que utilitza un sensor de pegat que conté microagulles poroses i un immunoassaig en paper, podria tindre implicacions de gran abast per a la detecció sense sang de covid-19 i moltes malalties infeccioses més.

El mètode de detecció predominant fins ara recull mostres mitjançant el fregament del nas i la gola. No obstant això, l'aplicació està limitada pel seu llarg temps de detecció (4 a 6 hores), alt cost i necessitat d'equip especialitzat i personal mèdic, particularment en països amb recursos limitats.

D'altra banda, actualment, les tires reactives basades en nanopartícules d'or es fan servir àmpliament per a les proves en els punts d'atenció en molts països. Produeixen resultats sensibles i de confiança després d'entre 10 a 20 minuts, però requereixen mostres de sang estretes a través d'una punxada en el dit. Això és dolorós i augmenta el risc d'infecció o contaminació creuada.

Analitzar el líquid intersticial (ISF) que es troba en la pell

L'autora principal de l'estudi, Leilei Bao, ha explicat que, per a preparar un assaig de detecció mínimament invasiu que evite aquests inconvenients, han explorat la idea de "prendre mostres i analitzar el líquid intersticial (ISF), que es troba en les capes de l'epidermis i la dermis de la pell humana".

Després de demostrar que l'ISF podria ser adequat com un substitut directe de les mostres de sang per a detectar anticossos, els investigadors han desenvolupat un enfocament innovador tant per a prendre mostres com per a provar l'ISF.

Sistema innovador

"Primer, desenvolupem microagulles poroses biodegradables fetes d'àcid polilàctic que extrauen el líquid intersticial de la pell humana", detalla Beomjoon Kim, autor principal. "Després, construïm un biosensor d'immunoassaig basat en paper per a detectar anticossos específics contra el SARS-CoV-2".

En integrar aquests dos elements, els investigadors van crear un pegat compacte capaç de detectar els anticossos 'in situ' en tres minuts.

Aquest nou dispositiu de detecció té un gran potencial per a la detecció ràpida de la covid-19 i moltes altres malalties infeccioses, ja que és segur i acceptable per als pacients.

A més, "és prometedor per al seu ús en molts països, independentment de la seua riquesa", que és un objectiu clau per al control global de les malalties infeccioses, indiquen els investigadors.

També et pot interessar

stats