Un pare valencià recorre judicialment contra la vacunació als centres escolars

El progenitor sol·licita la suspensió cautelar del procés per "vulneració dels drets fonamentals" i falta de temps per a valorar una decisió "molt important"

Una sanitària vacuna a un menor a Madrid, en una imatge d'arxiu
Una sanitària vacuna un menor a Madrid, en una imatge d'arxiu / Isabel Infantes (Europa Press)

El pare d'un menor valencià ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) contra la petició de la Generalitat que els progenitors permeten que els fills siguen vacunats contra la covid als col·legis, en considerar que vulnera els seus drets, i demana que es paralitze cautelarment. El recurs, que s'ha interposat per la via especial del procediment per a la protecció dels drets fonamentals de la persona davant la sala contenciosa administrativa del TSJCV es presenta contra l'escrit "Vacunació covid-19 en població infantil de 5 a 11 anys" que aquest dilluns va remetre la Conselleria d'Educació als pares de l'alumnat perquè en el termini de 24 hores entreguen un formulari perquè es puga inocular la dosi als menors.

Per al demandant la petició suposa "vulneració dels drets fonamentals d'intimitat, dret a la vida, dret a la protecció de la salut, així com una flagrant vulneració de la llei del menor i la infància, així com de la normativa de protecció de dades". Subratlla que només es donen 24 hores als pares per a una decisió "molt important", que la vacunació es realitzarà en el mateix centre educatiu sense presència dels pares —encara que posteriorment el Consell ha admés que puga haver-hi un familiar al costat del menor— i sense elements sanitaris davant possibles efectes adversos, la qual cosa considera "una greu temeritat".

Així mateix, posa en relleu que "les dades que se sol·liciten són de caràcter estrictament personal", sense que s'haja comunicat "cap protocol per a poder tindre l'arxiu i custòdia correcta d'aquestes dades segons la normativa de protecció de dades, havent de comunicar si es desitja o no vacunar el menor".

Per tot això sol·licita que s'estime el recurs, demana que s'adopte la mesura cautelaríssima de suspendre aquest acte administratiu i reclama que se cite a declarar el president de la Generalitat i els consellers de Sanitat Universal i Educació.

La Generalitat té previst començar aquest dimecres la vacunació dels menors de 12 anys a la Comunitat Valenciana i preveu que el 22 de desembre, últim dia lectiu abans de les vacances de Nadal, estiga immunitzat tot l'alumnat que curse estudis entre quart i sisé de primària, segons ha informat l'executiu. Sanitat Universal ja ha rebut 150.000 dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer per al procés que preveu dur a terme als centres educatius, dins de la jornada escolar i en l'horari que es determine per part de les autoritats sanitàries.

També et pot interessar

stats