Un nou visat facilitarà el desplaçament a Espanya de nòmades digitals de tot el món

Alacant i València són dues de les ciutats on es preveu que més augmenten aquests treballadors a distància

València és una de les ciutats preferides dels nòmades digitals / À Punt NTC

Internet i un ordinador: són les úniques ferramentes que necessiten els treballadors i treballadores a distància per a fer la seua faena des de qualsevol part del món. València és una de les ciutats preferides dels nòmades digitals per a viure, per raons com el clima, la qualitat de vida, la bona connexió amb altres parts d’Espanya o el cost de l'habitatge, en comparació amb Madrid o Barcelona.

Pels mateixos motius, Alacant també ha vist augmentar en els últims anys la presència de nòmades digitals que resideixen a la ciutat, especialment francesos, holandesos i anglesos. Però ara, les facilitats per a traslladar-se d'aquest perfil de treballadors s’amplia, ja que a partir de març els no europeus que acrediten ser emprenedors digitals o personal d'una empresa estrangera també poden obtindre un nou visat que els permeta viure a Espanya.

Amb açò, es preveu que la xifra de nòmades digitals es duplique, un fenomen que també té la seua repercussió en el sector del lloguer de l’habitatge, que ha vist com s’ha disparat el nombre de recerques per part d’aquest perfil per a trobar una vivenda.

A banda de València o Alacant, ciutats com Benidorm o Alacant treballen també per a ser una destinació atractiva per a aquests nous professionals.

També et pot interessar

stats