Un naufragi deixa un mort i almenys 24 desapareguts a 245 quilòmetres de Gran Canària

El vaixell de rescat ha aconseguit posar fora de perill 36 ocupants de la pastera (24 homes, 11 dones i un xiquet) i recollir de l'Atlàntic el cadàver d'una dona, tots d'origen subsaharià

Entrada en el port de Arguineguín (Gran Canària) de la Guardamar Cal·líope, que ha arribat amb 116 persones procedents de tres pasteres,
Entrada al port d'Arguineguín (Gran Canària) del Guardamar Calíope, que hi ha arribat amb 116 persones procedents de tres pasteres, / Ángel Medina G. (Efe)

Una dona ha mort i 24 persones més han desaparegut a l'Atlàntic en naufragar una pastera amb 61 ocupants a 245 quilòmetres al sud de Gran Canària, quan un vaixell espanyol de rescat s'hi desplaçava per a rescatar-los.

El Guardamar Calíope, que ja tenia en la coberta 80 persones de dos rescats anteriors, ha aconseguit posar fora de perill 36 ocupants de la pastera d'origen subsaharià (24 homes, onze dones i un xiquet) i recollir de la mar el cadàver d'una dona.

No obstant això, els informes rebuts indicaven que la pastera havia partit del cap Bojador, en la costa nord del Sàhara Occidental, amb 61 persones a bord, entre elles diversos xiquets.

La portaveu de l'ONG Caminant Fronteres, Helena Maleno, ha explicat que van poder parlar per telèfon amb els ocupants de la pastera abans que s'enfonsara i que els van facilitar diverses posicions de GPS que posaven de manifest que havien perdut el rumb i es dirigien cap al sud.

24 desapareguts

Maleno ha assenyalat que ara com ara desconeix què li ha passat a la pastera, però també ha advertit que, per la informació que el seu col·lectiu està rebent de les famílies, entre els desapareguts hi ha una dotzena de dones i sis bebés.

El vaixell de Salvament Marítim ha arribat vora les 10:20 hores al port d'Arguineguín (Gran Canària) amb els supervivents de la pastera i amb els ocupants de les dues llanxes pneumàtiques que havia rescatat de vesprada a uns 75 quilòmetres de Gran Canària, 33 i 47 persones, respectivament.

També et pot interessar

stats