Un miler d'adolescents alacantins aprenen gestió emocional a l'Escola de la Felicitat

La responsabilitat i la felicitat són alguns dels termes que van aprendre els alumnes de deu centres a les comarques del sud

Els alumnes alacantins aprenen gestió emocional amb l''"Escola de la Felicitat" / À Punt NTC

Província d'Alacant/ L’autoconeixement i la gestió emocional són qüestions que poden influir de manera crucial en les decisions que prenem en el dia a dia, però treballar-les pot resultar complicat, sobretot en l’adolescència. Per això va nàixer el projecte de l”’Escola de la Felicitat”, impulsat per la Diputació d'Alacant, en col·laboració amb l’Institut d’Actituds Positives, una companyia que es dedica a desenvolupar la productivitat i felicitat de persones i empreses.  

Un miler d’alumnes de 4t de l’ESO participaren en aquesta iniciativa que es va desenvolupar en deu centres educatius de les comarques de sud. “Si tenim una filosofia de vida intel·ligent, la vida flueix d’una manera completament diferent”, assegura Fabian Villena, Director de l’Institut d’Actituds Positives.  

Per tal d’aconseguir aquest canvi, el projecte consistia en quatre tallers basats en temàtiques de “Felicitat, èxit i responsabilitat”, “”Gestió emocional i autoconeixement”, “Intel·ligència Financera i un nou paradigma laboral” i “Habilitats interpersonals i relacions de qualitat”.  

En aquestes activitats treballaren dinàmiques de grup que els implicaren emocionalment i van fer servir l’art i el joc com a ferramenta per a estimular la seua atenció. “Emocionalment són molt vulnerables” apuntava Mari Pau Alcaraz, Professora de Valencià, per la qual cosa “és vital” que els arribe la informació que transmeten, com ben senyalà Miguel Ángel Montilla de MAM Producciones.  

L'alumnat va tenir l’oportunitat de conéixer més sobre ells mateixos i aprendre a passar del victimisme a la responsabilitat, aconseguint fer front a l'ansietat tan comú a la seua edat. I és que, tal com va dir el Professor de Matemàtiques Mauricio Sendra, amb un “jo puc van a molt guanyat”. 

També et pot interessar

stats