Un mestre de Castelló de la Plana viatja fins al Kurdistan iraquià fent autoestop

Des de fa sis anys viatja per tot el món amb l'objectiu de conéixer la realitat dels indrets més desconeguts

Unes particulars vacances en les quals ha conegut la realitat de diversos països / Miquel Àngel Alcaraz

Recórrer més de dos mil quilòmetres des de Turquia fins al Kurdistan iraquià, passant per Geòrgia, Armènia i l'Iran, una bona part fent autoestop. Aquest és el viatge que ha fet un mestre de Geografia i Història de Castelló de la Plana, unes particulars vacances en les quals ha conegut la realitat de diversos països del Caucas i del Pròxim Orient.

Nacho Llopis és mestre i també un aventurer. Des de fa sis anys viatja per tot el món amb l'objectiu de conéixer la realitat dels indrets més desconeguts. Aquest docent ha confessat que l'última aventura que ha fet "va ser una de les millors experiències" que ha tingut en la vida.

Les seues vacances han sigut poc convencionals, com la ruta d'enguany, que va nàixer de la improvisació. Va començar per Turquia i l'Iraq, però es va adonar que volia conéixer més coses. "Vaig tindre l'opció de conéixer Geòrgia, després Armènia, i vaig passar després a l'Iran, i des de l'Iran vaig creuar per terra al Kurdistan iraquià", ha explicat Llopis, que ha remarcat que "el poble kurd ha patit molt, com els palestins al costat d'Israel".

Aquest viatger ha fer la major part del recorregut alçant un dit, fet que li va permetre conéixer millor les persones amb què ha coincidit. Pel que fa a l'allotjament, "sempre em vaig quedar o en cases de gent, que va ser molt poques vegades, o en hostals", ha detallat. Llopis ha arribat a compartir un bany amb trenta persones: pel mòdic preu de 2,9 euros, "no pots demanar més".

Una travessia amb poques comoditats, però amb grans recompenses i un bon grapat d'anècdotes. Una experiència que trenca clixés i tòpics i que Nacho repetiria perquè assegura que "en aquests països als quals he anat, m'he trobat si no com en casa, millor que en casa".

També et pot interessar

stats