Un menjador social a Gandia, a punt de veure la llum gràcies al micromecenatge

Ca Saforaui vol donar menjar de calent a les famílies més vulnerables del barri de les 500 de la capital de la Safor.

El Centre centre social Ca Saforaui de Gandia preparant el repartiment solidari de joguets de Nadal
El Centre centre social Ca Saforaui de Gandia preparant el repartiment solidari de joguets de Nadal / Twitter: @ca_saforaui

El centre social autogestionat Ca Saforaui de Gandia s'ha proposat un nou projecte solidari: obrir un menjador social per a les famílies més vulnerables, especialment per a aquelles afectades per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia de coronavirus. El menjador se situarà enfront del centre social d’aquesta associació, al barri de les 500 de la capital de la Safor.

Per a fer realitat aquest projecte s'ha posat en marxa una campanya de micromecenatge. Quan falten 36 dies perquè s'acabe el termini per a fer aportacions, aquesta iniciativa solidària ha rebut més de 140 aportacions que superen els 4.000 euros, el 70% del que necessiten per a poder posar en marxa aquest espai. De moment, aquesta associació necessita un impuls econòmic de 6.000 euros per a fer front a les despeses de la campanya, comprar menjar i crear un "lloc còmode i funcional per al treball dels voluntaris i voluntàries", expliquen des de Ca Saforaui.

Aquest projecte d'acció comunitària ha sigut desenvolupat i gestionat per la gent del barri amb l'objectiu de donar cobertura a les necessitats bàsiques alimentàries. Tindrà una cuina, un menjador i un espai habilitat per a les diferents jornades gastronòmiques i culturals, i una terrassa. D'aquesta manera, a més de proveir menjar, este nou centre pretén ser una nova associació gastronòmica i solidària, on es realitzen jornades gastronòmiques, interculturals, artístiques i d'oci, "que seguiran treballant per la integració i la igualtat veïnal, i que ajudaran a finançar-lo", han explicat des de Ca Saforaui.

Així, la cuina casolana es converteix en l'eix central d'aquest menjador social que s'abastirà de productes de comerç local i amb què s'elaboraran menús saludables. En resum, "un espai amb sabors i aromes de casa, de totes les cases, on uns perols ben grans al foc estiguen coent alguna cosa més que un bon plat de calent".

Des de fa quatre anys, el centre social Ca Saforaui porta a terme projectes solidaris que treballen per la integració i la igualtat veïnal. El menjador suposa un pas més per a enfortir aquesta xarxa de suport veïnal amb la qual volen continuar desenvolupant les altres activitats del centre: classes d'idiomes per a facilitar la integració de migrants, donació de roba en totes les estacions de l'any, classes de reforç escolar, i tallers i exhibicions que constitueixen un espai d'oci i cultura per a la gent del barri.

Un propòsit que també vol servir d'inspiració i motivació a altres territoris i reforçar la xarxa solidària de les comarques centrals.

També et pot interessar

stats