Un jutjat de València investigarà si va haver-hi delicte d'odi en el tracte a un passatger negre en el metro

La Fiscalia va incoar diligències d'investigació perquè s'aclarisquen els fets i s'acredite la identitat de les persones involucrades en l'incident.

Imatge de l'incident a la línia 1 de Metrovalencia el 6 de juliol.
Imatge de l'incident a la línia 1 de Metrovalencia el 6 de juliol.

Un jutjat de València ha decidit que investigarà si es va produir un delicte d'odi en la retenció d'un passatger negre en el metro per no dur correctament la mascareta i si la denúncia presentada pels vigilants que el van reduir per suposades lesions és legítima.

L'incident es va produir el passat dia 6 de juliol a la línia 1 que uneix Bétera amb Vilanova de Castelló. En les imatges difoses en xarxes socials, s'aprecia com dos vigilants ajudats per dos passatgers intenten immobilitzar i emmanillar a l'home. Nombrosos usuaris van atribuir l'actitud dels vigilants al fet que el jove és negre.

En un moment donat, es veu com el van subjectar del coll i el jove, al seu torn, va propinar diverses puntades al personal de seguretat, mentre alguns testimonis demanen al personal que el solten. L'home crida a un dels vigilants "racista". Després d'emmanillar-li, li indiquen que s'assega però ell se'n puja damunt dels seients.

Després de conéixer els fets, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va obrir una investigació per a analitzar l'ocorregut. També ho va demanar des de la secció d'Odi de la Fiscalia de València, dirigida per Susana Gisbert, que va iniciar una investigació d'ofici per aclarir l'incident i acreditar la identitat de les persones que hi van intervindre.

També et pot interessar

stats