Un jutjat insta l'Ajuntament d'Alacant a declarar ZAS el carrer de Castaños

La sentència considera que el soroll dels locals d'oci i restauració "vulnera els drets fonamentals" del veïnat

Imatge d'arxiu del carrer Castanyos d'Alacant
Imatge d'arxiu del carrer de Castaños d'Alacant / traspasobar.com

El jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant ha considerat provat que el soroll dels locals d'oci i restauració del carrer de Castaños d'Alacant "vulnera els drets fonamentals" del veïnat. Per això, ha instat l'Ajuntament a declarar zona acústicament saturada (ZAS) este carrer.

Així ho revela la sentència, després d'un recurs que havien presentat dos veïns pel soroll en esta cèntrica via, que el magistrat estima íntegrament, encara que la resolució no és ferma i s'hi pot interposar un recurs d'apel·lació en contra.

El jutge declara la "vulneració dels drets fonamentals" dels demandants, veïns del centre de la capital alacantina, i considera "responsable" l'Ajuntament d'Alacant.

A més, reconeix com a situació jurídica individualitzada, a favor dels demandants, l'obligació de l'Ajuntament "perquè adopten tots els elements necessaris per a la declaració de ZAS".

També insta el consistori a "adoptar les limitacions i mesures que resulten pertinents i que conduïsquen a la recuperació dels nivells sonors previstos per la normativa actual, tant per a l'ambient exterior com per a l'interior de l'habitatge en un termini de dos mesos a partir d'esta resolució judicial".

També et pot interessar

stats