Un jutjat d'Alacant reconeix el dret al complement de maternitat a un jubilat amb cinc fills

La Seguretat Social ha de pagar-li 7.000 euros i apujar-li la pensió un 15%  

La justícia reconeix el dret al complement de maternitat a un jubilat amb cinc fills / À Punt NTC

Un jutjat social d'Alacant ha donat la raó a un jubilat amb cinc fills i li ha reconegut el dret a percebre el complement de maternitat, un ingrés extra que el govern espanyol només reconeix a les dones. 

Ara, la Seguretat Social ha de pagar-li 7.000 euros i apujar-li la pensió un 15%. La Unió Europea ja va advertir el govern espanyol que estava discriminant els homes, ja que només reconeixia de manera automàtica el complement de maternitat a les dones. Parlem de quantitats considerables.

Sandra Nesteckytelat, lletrada d'Unive Advocats, explica que amb una pensió de 1.500 euros i dos fills, tindrien dret a 150 euros mensuals amb caràcter retroactiu des de la data de jubilació. 

Tot i que tindrien dret, molts pensionistes no s'atreveixen a denunciar-ho. Des de Coespe asseguren que els costos de fer front a aquesta batalla judicial, començant per contractar un advocat, són molt elevats.  

El complement per maternitat està pensat per a completar la pensió dels que es jubilaren entre 2016 i 2021 i tenen almenys dos fills.

També et pot interessar

stats