Un jurat popular jutjarà el crim de l'exalcalde de Polop al gener de 2020

Alejandro Ponsoda (PP) va ser assassinat a tirs a l'octubre de 2007 per, suposadament, un sicari.

Un jurat popular jutjarà el crim de l\'exalcalde de Polop al gener de 2020
Un jurat popular jutjarà el crim de l'exalcalde de Polop al gener de 2020

Un jurat popular jutjarà al gener de 2020 a l'Audiència d'Alacant el crim de l’exalcalde de Polop (Marina Baixa), Alejandro Ponsoda (PP), assassinat a tirs a l'octubre de 2007 per, presumptament, un sicari.

Segons fonts jurídiques, el desenvolupament de la vista oral s'ha assenyalat entre els dies 13 i 29 d'aquest mes, després d'una procel·losa instrucció de la causa, que s'ha prolongat durant més d'una dècada.

Ponsoda va rebre tres impactes de bala a l'interior del seu cotxe a les portes del seu domicili per un presumpte sicari a l'octubre de 2007, i va morir dies després a l'Hospital General d'Alacant a causa de les greus ferides.

Els investigadors de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Fiscalia atribueixen l'autoria del crim a un entramat format per set persones que s'asseuran en el banc dels acusats com a inductors o executors materials de l'assassinat.

Es tracta del successor de Ponsoda en l'alcaldia, el també popular Juan Cano; els empresaris Salvador Ros, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto; i tres presumptes sicaris, Radim Rakowski, Robert Franek i Rafael Montero Trevejo.

La Fiscalia sol·licita 25 anys de presó per a Cano i els tres empresaris i 27 per als suposats sicaris, als qui van contractar per a cometre l'assassinat.

Els investigadors de la Guàrdia Civil van detindre els suposats implicats del crim en 2009 després de recaptar el testimoniatge d'un porter d'un prostíbul que es va convertir en testimoni protegit.

La instrucció del cas s'ha vist esguitada per múltiples recursos, la qual cosa ha retardat l'arribada de la causa a judici fins ara.

També et pot interessar