Un jove denuncia una agressió homofòbica i assetjament continuat a Riba-roja de Túria

Un dels amics de la suposada agressora nega que fora una agressió homòfoba 

Imatges gravades pel jove gai que ha denunciat una agressió i assetjament a Riba-roja del Túria / À Punt NTC

Aquest diumenge a les tres de la matinada s'ha produït una agressió homofòbica a Riba-roja de Túria, segons ha denunciat en les xarxes socials la víctima, un jove de vint anys, Mario.

À Punt NTC ha pogut saber que el xic ha denunciat els fets aquesta vesprada amb un informe de lesions en què consta que va rebre cinc punyades a la cara, que li van fer sagnar pel nas.

La víctima ha publicat aquesta fotografia posterior a l'agressió en què es pot veure l'ull maquillat
La víctima ha publicat aquesta fotografia posterior a l'agressió en què es pot veure l'ull maquillat / À Punt NTC

Després d'una primera agressió física al crit de "maricón" en eixir d'un pub, Mario va gravar un vídeo i va decidir "evitar cap conflicte" i continuar caminant cap a sa casa. A continuació, l'agressora, acompanyada de tres persones més, el van perseguir durant vora deu minuts fins que un altre jove li va agafar el mòbil a la força per a intentar esborrar les gravacions.

En aquell moment es van apropar dos agents de policia i el grup va intimidar el jove agredit perquè els diguera que les ferides eren conseqüència d'una caiguda. Tot i que Mario va fer cas en un primer moment, també va aprofitar la situació per a fer l'ullet i senyes i demanar ajuda movent els llavis i sense emetre cap so.

Així doncs, l'agent va apartar la víctima, que va poder informar l'agressió. A continuació, van acompanyar el jove al centre de salut del poble per a obtindre un informe de lesions. Els agents el van animar a denunciar els fets a la comissaria l'endemà.

Aquesta agressió que, segons ha narrat Mario, està motivada per anar maquillat, és la segona que rep de la mateixa jove. La primera, que no va denunciar, va ocórrer l'agost passat quan li va pegar una bufetada a la cara per anar a una festa transvestit. A més, la xica havia estat assetjant la víctima pel carrer des d'aquell moment amb insults com "maricón" o "gordo".

“No va ser una agressió homòfoba”

Un dels dos xics que apareixen en les imatges s’ha posat en contacte amb À Punt Notícies per a negar la versió del denunciant. Segons aquest jove, que prefereix romandre en l’anonimat, el que va ocórrer el passat diumenge no va ser una agressió homòfoba perquè tant ell com l’altre xic que apareix en el vídeo “som gais i no haguérem deixat que això ocorreguera”. 

La versió del jove és que la matinada del diumenge, en eixir de la discoteca, Mario estava gravant la seua amiga (la suposada agressora) i ella li va demanar que parara perquè no li agrada que la graven. Aleshores, el denunciant “va començar a provocar-la, però ella no li va seguir el joc”. Aquesta situació es va perllongar un temps fins que la jove li va pegar un colp al mòbil de Mario “però no a ell”. Segons el testimoni, aquest moment correspon al primer tros de vídeo que s’ha fet públic. 

Després d’açò, i sempre segons el testimoni del jove que ha contactat amb À Punt, els dos xics que anaven amb la denunciada la feren seure en un banc perquè es tranquil·litzara i, uns trenta minuts després, quan ella ja estava calmada i estaven tornant a casa, es trobaren Mario en un cantó gravant-los de nou amb el telèfon i “provocant-los”. En aquest moment, la jove “se li va tirar damunt per a intentar llevar-li el mòbil, però ell la va espentar contra la paret i ella li va pegar una bufetada”.

El testimoni assegura que després de la bufetada “es van enganxar els dos” i que aleshores va arribar la policia. “No li va pegar cinc punyades, només una bufetada després que l’espentara contra la paret”, reitera. També afirma que, quan va arribar la policia, el jove no estava sagnant pel nas com ha denunciat, però que es va tirar en terra fregant-se el nas i dient que li sagnava molt i que li estava donant un atac d’ansietat. També que va demanar que el portaren a casa en ambulància, però, segons explica, la policia no ho va considerar necessari. En lloc d’això van intentar tranquil·litzar-lo i parlar amb ell, una conversa en què hauria participat també la jove, i, finalment, “van quedar que la cosa no transcendiria, que ell esborraria el vídeo i ella no li diria res més”. 

Pel que fa a l’agressió que Mario assegura haver patit de la mateixa jove a l’agost, aquest testimoni afirma que també estava present i que no va haver-hi cap agressió física, només insults i expulsió de la casa on estaven per “crear un clima de tensió”. A més, manté que no va ser perquè "anara transvestit", sinó per “cagar-se en tots els morts” de la jove sabent que “tenia defuncions pròximes”.

També et pot interessar

stats