Un jove de 25 anys de Benidorm, una de les víctimes mortals de l’incendi al restaurant de Madrid

La família denuncia una negligència per part de l'establiment, on només feia una setmana que Julián treballava de cambrer

El restaurant ha quedat reduït a cendres / À Punt NTC

Una de les dues persones que van morir aquest divendres a la nit en l’incendi d’un restaurant italià a Madrid era Julián, un jove de 25 anys de Benidorm (Marina Baixa). Segons ha pogut saber À Punt, la víctima era músic i tan sols havia estat treballant de cambrer al restaurant una setmana.

Tota la família del jove s'ha traslladat aquest diumenge a Madrid per a reclamar justícia, però ni el consistori ni l'empresa s'han posat en contacte amb ells. Tal com explica el pare, els investigadors tenen clar que la causa de la mort del fill ha sigut una negligència del restaurant i podria haver-se evitat.

Feia dos anys que Julián vivia a Madrid per a llançar la seua carrera musical, amb el pseudònim de Jay Robles. El jove es va presentar al càsting de l'última edició d''Operación Triunfo' el 2020, i va estar a punt d'entrar a l'acadèmia, a més de participar en altres competicions a les quals anava amb cançons que ell mateix componia de gènere trap, reggaeton i hip-hop.

En el seu perfil de Spotify, on era conegut com a NAILUJ, comptava amb 2.500 oients mensuals i els vídeos que compartia al canal de YouTube superen les 35.000 visites.

Dues víctimes mortals i dotze persones ferides

Junt amb Julián va perdre la vida una clienta de l'establiment, infermera, natural de Bilbao. La Policia Nacional investiga el tràgic succés, que va causar dotze ferits, dels quals huit romanen ingressats en diferents hospitals, quatre d'ells en l'UCI, tres en unitats de grans cremats i presenten entre el 8 i 25% de cos afectat, i un altre en cures intermèdies.

Encara que en un principi s'investigava si el local disposava de llicència de restaurant o només de bar, fonts municipals han confirmat que sí que comptava amb llicència per a activitat d'hostaleria que inclou cuina i elements per a cuinar. L'establiment no tenia eixida d'emergència, però "per les dimensions del local i pel nombre de comensals que té autoritzat, no era necessari", ha assenyalat l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida.

El local, de xicotetes dimensions i amb prop de trenta persones a l'interior es va incendiar quan un cambrer anava a fer el toc final a un plat amb un bufador encés per a la taula que es trobava al costat de la porta. El foc es va propagar "en qüestió de deu segons" per la decoració del local amb plantes de plàstic, tal com ha relatat Luis, un dels comensals.

Les flames es van localitzar en l'entrada del restaurant, la qual cosa va impedir fugir a les persones que estaven dins. Algunes van anar cap a l'interior i altres "es van quedar atrapades just a la porta del local", ha comentat Marín. La proximitat del parc de bombers de la zona, a escassos 300 metres, va accelerar la intervenció i va evitar que la tragèdia fora pitjor.

També et pot interessar

stats