La Fiscalia investiga una agressió feixista a un jove de 22 anys a València

La víctima presenta lesions per colps al cap, coll, muscle, panxa i cames després que una desena de persones encaputxades i amb simbologia nazi l'apallissara

Testimoni d'Alfredo Soler, el jove agredit diumenge a València / À Punt NTC

La Fiscalia de Delictes d'Odi de València ha obert una investigació després de la denúncia presentada per un jove de 22 anys per patir una presumpta agressió per part d'un grup de persones amb estètica nazi.

Els fets van tindre lloc aquest diumenge al barri de Sant Josep de València, on resideix Alfredo Soler, un jove d'Atzeneta d'Albaida que estudia i treballa a València. Ha sigut una amiga de la víctima la primera que ha donat a conéixer l'agressió en dues publicacions de Twitter, que després ha confirmat el mateix afectat a À Punt NTC.

En els tuits també s'adjunta l'informe mèdic de les lesions que presentava la víctima i una imatge d'una cama unflada. Segons el document, amb data d'emissió a les 20:38 hores d'aquest 7 de novembre, Alfredo va ser atés en un punt d'atenció sanitari de la zona per colps al cap, coll, muscle, panxa i cames. Una palissa a mans d'una desena de persones encaputxades que el xic considera injustificada i ha fet constar com a agressió per delictes d'odi en l'informe mèdic.

Detall de l'informe mèdic de lesions que va patir Alfred Soler
Detall de l'informe mèdic de lesions que va patir Alfred Soler / Twitter: @CorinaLarssen

Els fets passaren vora les set de la vesprada, quan Alfredo caminava pel carrer de Serpis perquè havia quedat amb la parella, tal com ha contat ell mateix als micròfons d'À Punt. Anava vestit amb una dessuadora amb un únic missatge: "Working class" ('classe treballadora'). En un moment determinat, va parar-se davant una paperera per a tirar al fem un paquet de mocadors: "Aleshores alce el cap i tinc al meu costat un encaputxat, tot de negre, tapat amb una gorra i braga fins als ulls", ha contat.

"Em va preguntar: "Què portes?". Jo no ho vaig entendre i li vaig contestar, "Mocadors"—prossegueix Alfredo—. Aquest home portava una rajola a la mà i, quan el jove agredit es girava per a anar-se'n, va rebre un primer colp al cap que el va tirar a terra, relata. Després de la primera punyada va intentar fugir, però en pocs segons el va acorralar un grup d'unes deu persones i la mamprengueren amb ell sense més: "En qüestió de deu segons m'agafaren pel coll, em tiraren a terra i a crits de "Viva Valencia, Antiguo Reino de Valencia!" van començar a pegar-me i a tirar-me cadires", ha detallat. Davant l'atac, Alfred només va poder fer-se un bolic per a encaixar els colps: "Em feren un mal de por". Finalment, va aconseguir alçar-se i arrancar a córrer, i es va refugiar en un bar pròxim.

Detall de les lesions que va patir Alfredo a la cadera
Detall de les lesions que va patir Alfredo a la cadera / À Punt NTC

La víctima no va poder identificar els assaltants, però creu que darrere de la palissa pot haver-hi membres dels Yomus, un grup radical de seguidors del València CF que precisament ha anunciat recentment la intenció de reorganitzar-se i de tornar a les graderies de Mestalla. "No ho portaven escrit en cap lloc, però les pintes, els crits, havia acabat un partit del València poc abans...", enumera Alfredo. La seua parella, segons ha puntualitzat, sí que va arribar a veure una esvàstica nazi en una de les jaquetes dels agressors. Encara que sap que és molt complicat que les forces de seguretat troben els responsables de la palissa, el jove estudia denunciar els fets davant la policia perquè "s'ha comés una agressió feixista i això ha de constar", afirma convençut.

Per la seua part, la fiscal delegada de delictes d'odi a València, Susana Gisbert, ha lamentat que no és el primer cas que es produeix a la zona per part de grups d'estètica neonazi i ha advertit que aquestes accions "no queden impunes" i mereixen el retret social.

També et pot interessar

stats