Un incendi a Riba-roja de Túria obliga a desallotjar 50 vivendes i un col·legi

El foc es troba estabilitzar després de cremar 20 hectàrees d'arbres i canyar.

Imatge de portada: Un helicòpter en les tasques d'extinció de l'incendi a Riba-roja de Túria amb el municipi al fons

L'incendi d'un canyar a Riba-roja de Túria ha obligat a desallotjar 50 vivendes i el col·legi Mas d'Escoto. El presumpte autor, amb antecedents de piròman, va eixir de la presó fa un mes i en aquest temps ja ha provocat sis focs més.

El foc s'ha iniciat a última hora del matí, per causes no precisades, en un zona de canyar i herbes del parc fluvial. El Centre de Coordinació d'Emergències ha determinat l'Índex de Gravetat Potencial 1, que es refereix als incendis que, en la seua evolució més desfavorable, puga preveure la necessitat de mesures per a la protecció de persones alienes al dispositiu d'extinció o que existisquen béns aïllats amenaçats de naturalesa no forestal o mal forestal.

Emergències ha mobilitzat un helicòpter de Castelló i un mitjà aeri de la Generalitat. Fins al lloc de l'incendi s'ha desplaçat a més un altre helicòpter, tres unitats de bombers forestals, tres agents mediambientals, dues autobombes, una unitat de vigilància i sis dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València.

El foc ha quedat estabilitzat a les 15:29 hores, segons ha informat el consorci de Bombers de València. Segons ha informat el 112 s'han cremat 20 hectàrees d'arbres i canyar.

També et pot interessar

stats