Un incendi afecta l'Alcázar de Toledo sense causar danys en el patrimoni

El foc, registrat en un quadre de llum de la sala de climatització del Museu de l'Exèrcit i la Biblioteca de Castella-la Manxa, provoca un fum visible des de diversos punts de la ciutat

Incendi declarat a l'Alcázar de Toledo

Un incendi que ha afectat aquest dilluns l’Alcázar de Toledo no ha causat danys personals ni materials en el Museu de l’Exèrcit i la Biblioteca de Castella-la Manxa, situats en aquest edifici històric, a pesar que el fum s’ha escampat per tota la planta on s’ha originat.

La portaveu de l'oficina de comunicació d'aquest espai museístic, la capitana Mónica Marqués, ha confirmat que aquestes dues dependències estan afectades, ja que la sala de climatització dona servei a les dues.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Toledo, Juan José Pérez, ha apuntat que "afortunadament" l'incendi no ha afectat persones ni patrimoni, per això es preveu que en poc temps "tot estiga pràcticament habilitat".

Mónica Marqués ha atribuït l'origen de l'incendi a un quadre elèctric en una sala de màquines, entre la setena i l'última planta. L'edifici ha sigut desallotjat i no s'han de lamentar danys personals, si bé encara cal avaluar els danys materials.

Sufocat en pocs minuts

Atesa la situació d'aquest immoble, en la part alta de la ciutat manxega, el fum era visible des de diversos punts de Toledo a primera hora del matí.

El servei d’emergències del 112 de Castella-la Manxa ha rebut l'avís de l'incendi a les 7:51 hores, després que s'activaren les alarmes contra incendis. Immediatament, fins a huit dotacions de bombers s’han desplaçat fins a aquest cèntric edifici de diverses plantes.

Quan han arribat els bombers, ja hi havia fum en diverses façanes de l'Alcázar, en extingir l’incendi, poc després de les huit del matí, han iniciat la ventilació de l’edifici. Fonts del Museu de l'Exèrcit han destacat la ràpida actuació dels equips d'emergència.

També et pot interessar

stats