Estabilitzat l'incendi forestal declarat aquest dijous a Xert

El foc ha començat en un àrea de vegetació a la zona del Turmell de la serra d'Espadella i ha obligat a mobilitzar un ampli desplegament de mitjans aeris i terrestres

Incendi a Xert
Incendi a Xert / À Punt NTC

L'incendi forestal que aquest dijous de vesprada s'ha declarat a Xert, al Baix Maestrat, té una evolució favorable i està estabilitzat, segons ha explicat a À Punt NTC el coordinador del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, Raúl Martín. Els bombers creuen que un llamp és l'origen del foc, ajudada per temperatures de 35 i 40 graus en el dia de hui. Martín ha explicat també que treballaran tota la nit en la zona. 

L'incendi forestal a Xert està mobilitzant nombrosos mitjans aeris i terrestres, segons han informat els Bombers de Castelló i Emergències 112 de la Generalitat. El foc ha començat entrada la vesprada d'aquest dijous en una àrea de vegetació a la zona del Turmell, a la serra d'Espadella.

Huit hectàrees cremades

L'alcadessa de Xert, Susana Sanz, ha confirmat també la bona evolució del foc, que es troba ja estabilitzat, i ha calculat en huit hectàrees les afectades per aquest sinistre.

L'evolució del foc ha portat a incrementar els mitjans desplaçats al lloc de l'incendi. En aquests moments en l'incendi hi ha quatre dotacions dels Bombers de la Diputació de Castelló, sis dels Bombers Forestals de la Generalitat, cinc mitjans aeris de lluita contra el foc i sis autobombes, entre altres.

El foc s'ha originat en una nova jornada de forta calor.

També et pot interessar

stats