Un home s'enfronta a quinze anys de presó per abusar de la seua neta a València

L'avi, de 72 anys, va abusar de forma continuada de la seua neta quan la menor tenia entre nou i dotze anys i la va amenaçar de maltractar el seu germà si ho denunciava

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Jusítícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Jusítícia de València / Arxiu

L'Audiència Provincial de València ha programat per a aquest divendres el judici a un home de 72 anys que s'enfronta a una petició de condemna de quinze anys per haver abusat de forma continuada de la seua neta quan tenia entre nou i dotze anys.

Segons reflecteix el fiscal en el seu escrit d'acusació, els suposats abusos van començar després de la separació del fill del processat i pare de la menor. Va ser a partir d'aquest moment quan la xiqueta va començar a passar més temps a casa dels avis paterns.

El divorci es va produir el desembre de 2016 i, a partir d'aquesta data, "els iaios recollien al migdia els menors del col·legi per a menjar a sa casa i, després, a l'eixida del col·legi a les 17 hores, i es quedaven fins que el seu pare eixia del treball i els recollia". Això va ocórrer habitualment fins al mes de juny de 2021, detalla el fiscal.

L'home aprofitava les absències del domicili de la seua dona per a dir-li a la xiqueta que "volia jugar amb ella", realitzar-li tocaments de tota mena i exigir-li a la menor que fera el mateix amb ell. El fiscal exposa que "després de tocar-la, alguna vegada li feia regals".

Quan va complir onze anys la xiqueta es va adonar que no era un joc, per la qual cosa li va dir al seu avi que li ho anava a contar als seus pares, però el processat la va amenaçar de maltractar al seu germà si ho feia.

No va ser fins un any més tard quan la menor es va rebel·lar davant un intent de penetració, que ja s'havia produït en diverses ocasions. Llavors va denunciar el cas, primer a una amiga de la seua mare amb la qual tenia confiança i, posteriorment, a sa mare, que va telefonar a la policia el juny de 2021.

L'home està a la presó preventiva des de finals de juny de 2021.

També et pot interessar

stats