Un home mata les dues filles a Castelló i després se suïcida

El succés ha tingut lloc aquesta matinada. La parella estava en procés de separació.

Un home mata les dues filles a Castelló i després se suïcida
Un home mata les dues filles a Castelló i després se suïcida

Els fets han ocorregut aquesta matinada en un barri del sud de Castelló de la Plana. Fonts del CICU han afirmat que un veí ha telefonat a la Policia Nacional i ha alertat del suïcidi d'una persona. En arribar al lloc del succés,  els agents han descobert al domicili  els cossos de dues xiquetes de 3 i 6 anys amb signes de violència. Segons fonts de la Policia Nacional, l'home de 48 anys i pare de les xiquetes, presumptament les hauria matades amb una arma blanca i més tard s'hauria precipitat des d'un sisé pis. 

Els pares de les dues xiquetes mortes estaven en procés de separació. Aquesta setmana, ell es feia càrrec de les menors perquè no vivien en el mateix domicili. El pare havia tingut dues causes obertes en el Jutjat de Violència sobre la Dona per maltractaments i amenaces a la seua exparella, que es van sobreseure a petició del fiscal i de la mateixa víctima, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Una de les causes s'havia obert arran d'una denúncia per amenaces interposada per la seua exparella i mare de les menors, i una altra després de rebre un informe mèdic, sense que la dona presentara cap denúncia. Una diligència policial de valoració de risc a la qual es va sotmetre l'exparella va llançar un resultat de "risc baix", segons la mateixa font.

Condemna del crim

Les autoritats i els veïns de Castelló han guardat un minut de silenci a la plaça Major per aquest cas de violència masclista. La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha condemnat els fets i ha demanat la implicació de la societat per a posar fi a la violència masclista. Oltra ha remarcat que "una societat que maltracta les seues dones i les seues filles i fills té un malaltia que s'ha de curar" . 

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes a l'adreça electrònica: 016-online@msssi.es

També et pot interessar

stats