Un home de 89 compleix el somni de la seua vida en doctorar-se en Física

Encara que Manfred Steiner s'ha dedicat 30 anys a la medicina, des de xicotet havia desitjat ser físic

Manfred Steiner, doctorat en Física als 89 anys
Manfred Steiner, doctorat en Física als 89 anys / Universitat de Brown

Manfred Steiner, un home de 89 anys natural de Viena, ha aconseguit doctorar-se en Física, un somni que tenia pendent des de la seua infància. És ara, quan només falten unes setmanes per a convertir-se en nonagenari, quan ha pogut a complir el seu desig a la Universitat de Brown dels Estats Units amb la tesi "Correccions a la interpretació geomètrica de la bosonització".

"És el meu tercer doctorat, però és aquest el que aprecie realment, per haver-ho aconseguit i haver-ho fet a aquesta edat", ha explicat Steiner. Malgrat haver arribat a obtindre el doctorat a la seua edat no pensa a abaixar el ritme i planeja continuar treballant amb el seu assessor per a publicar articles basats en el seu treball.

El camí per a arribar al doctorat de Steiner no ha sigut tradicional ni molt menys. De jove va viure la caòtica situació causada per la Segona Guerra Mundial a Àustria. "Sabia que la física era la meua vertadera passió només graduar-me en secundària", conta. "Però després de la guerra, el meu oncle i la meua mare m'aconsellaren que estudiara medicina perquè seria una opció millor després dels turbulents anys de postguerra".

D'aquesta manera, Steiner va seguir el consell de la família i el 1955 es va llicenciar en Medicina, en l'especialitat d'hematologia. Després, es va traslladar als Estats Units i a partir de 1968 es va dedicar a la docència i la investigació en la Facultat de Medicina de la Universitat de Brown i el 1985 va ser nomenat cap de la Secció d'Hematologia de la Facultat de Medicina, càrrec que va ocupar fins al 1994.

A pesar de dedicar-se plenament a la medicina, no va abandonar mai la passió per la física, i tal com explica "inclús quan estava estudiant medicina anava de tant en tant a conferències del físic de renom Walter Thirring" on quedava fascinat per "la física quàntica" i desitjava "poder aprofundir més" en el tema.

Així que quan s'apropava als 70 anys, es va retirar de la medicina per a dedicar-se a estudiar física "que sempre havia sigut una part de mi". Un exemple que mai és tard per aconseguir els somnis pendents.

També et pot interessar

stats