Un Guàrdia Civil jutjat per tindre explosius afirma que "les bombetes que s'usen en Falles són més perilloses"

L'Audiència Provincial de València jutja a un tinent coronel retirat i el seu fill per emmagatzemar grans quantitats d'explosius. S'enfronten a dos anys de presó

Un agent de la Guàrdia Civil amb material pirotècnic invervingut / Guàrdia Civil
Un agent de la Guàrdia Civil amb material pirotècnic invervingut / Guàrdia Civil

El tinent coronel de la Guàrdia Civil retirat al qual es jutja a València per emmagatzemar grans quantitats d'explosius de manera il·lícita ha assegurat este dilluns que "les bombetes que llancen els xiquets en Falles són més perilloses que els seus materials", segons la catalogació oficial del Ministeri d'Indústria.

Durant el juí ha explicat que en cas d'iniciació accidental d'estos explosius "el seu efecte no ix de la caixa en la qual van embalats". De fet, ha assegurat que està permés omplir la bodega d'un avió de passatgers amb ells sempre que cada paquet no supere els 25 quilos.

"Tres dies abans d'este problema vaig portar 15 quilos a la Palma per a volar dos roques. Sempre he notificat a l'Administració i mai he tingut problemes", ha subratllat davant del jutge.

Tres dies abans d'este problema vaig portar 15 quilos a la Palma per a volar dos roques. Sempre ho he notificat a l'Administració i mai he tingut problemes.

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha celebrat este dilluns un juí que havia sigut suspés en diverses ocasions per la dificultat per a citar els investigats, que són pare i fill.

Tots dos s'enfronten a dos anys de presó com a responsables d'un delicte de risc per materials que puguen causar estralls i es reclama també que cadascun abone una multa de 5.400 euros, així com que quede inhabilitat durant nou anys per a exercir com a tècnic, representant o director de cap empresa de material pirotècnic o explosiu.

Segons detalla el fiscal en el seu escrit d'acusació, els processats adquirien gran quantitat de nitrat potàssic, perclorat potàssic i magnesi que mesclaven en els tallers d'una pirotècnia de Torís abans de traslladar les substàncies elaborades en bidons metàl·lics fins a Paiporta.

El local on emmagatzemaven estos explosius està envoltat per habitatges en els seus quatre flancs, enfront d'un parc públic i en una de les principals vies de la localitat, subratlla el fiscal.

També et pot interessar

stats