La Guàrdia Civil decomissa 120 quilos de pirotècnia i denuncia set locals a Alacant, Elx i Crevillent

Els locals sobrepassaven el depòsit de cinc quilos de material pirotècnic catalogat com a F1, que són els de molt baixa perillositat. La sanció pot arribar fins als 30.000 euros

Un Guàrdia Civil comprova el material d'una tenda de pirotecnia
Un guàrdia civil comprova el material d'una tenda de pirotècnia / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han intervingut 119,9 quilos d'artificis pirotècnics i han denunciat set establiments a Alacant, Elx i Crevillent per la venda irregular d'estos materials.

L'equip de la intervenció d'armes i explosius de la comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant va iniciar la investigació d'un local d'Elx en el qual se sospitava de la possible venda irregular de material pirotècnic.

Els agents van comprovar que, encara que el local inspeccionat no havia comés cap irregularitat, es van detectar altres punts que exercien de majoristes en la venda de pirotècnia, però no apareixien com a titulars d'un depòsit d'estos objectes.

Per eixe motiu, els agents van comprovar que set locals, tres a la ciutat d'Alacant, tres a Crevillent i un a Elx, sobrepassaven el depòsit de cinc quilos de material pirotècnic catalogat com a F1, que són els de molt baixa perillositat i nivell de soroll insignificant, que són permissibles per a la venda al públic.

Els investigadors van retirar un total de 119,9 quilos de material explosiu i van denunciar als responsables de cada establiment per la comissió d'una infracció greu a la Llei 4/2015, pel comerç i distribució d'articles pirotècnics, ja que incomplien la normativa. La sanció per esta infracció pot arribar fins als 30.000 euros de multa.

Les denúncies han sigut remeses a la subdelegació de govern d'Alacant i els artificis pirotècnics, que han sigut traslladats a un depòsit autoritzat, han quedat a la seua disposició.

Com que estan prop les Fogueres de Sant Joan a Alacant, la Guàrdia Civil, amb la finalitat d'evitar accidents, recomana adquirir artefactes pirotècnics sols en punts de venda autoritzats.

També et pot interessar

stats