Un grup de sardines denuncia la massificació de la línia ferroviària entre Alcoi i València

Amb l’etiqueta #RenfeNoSomSardines, la plataforma Salvem el Tren reclama a les xarxes que augmenten els serveis diaris de rodalies

Un grup de sardines denuncia la massificació de la línia ferroviària entre Alcoi i València / @salvemeltren

“S'han detectat a València alguns usuaris del tren cap Alcoi que s'han convertit en sardines”. Així anuncia a les xarxes la plataforma Salvem el Tren Alcoi-València la seua iniciativa per a denunciar la massificació de la línia ferroviària que connecta l’Horta Nord amb l’Alcoià. 

En diferents vídeos que han publicat aquest divendres de vesprada en el seu perfil de Twitter es veu com dues persones, vestides de sardines en llanda, fan el mencionat trajecte de rodalia on els vagons, cada vegada amb més freqüència, acostumen a anar de gom a gom. 

Amb les etiquetes #NoSomSardines i #RenfeNoSomSardines, la plataforma reivindica que la principal empresa ferroviària recupere aquells horaris que va llevar amb l’inici de la pandèmia el març de 2020. “Ara ja no es justifica que es mantinga la reducció”, apunten. Així mateix, demanen que es reforcen els serveis en els dies de més afluència, com els divendres i diumenges. 

Els usuaris, a més, apunten que amb la gratuïtat i la rebaixa dels preus dels rodalia, la quantitat de gent que es desplaça en tren ha augmentat, però Renfe no ha incrementat els serveis. “El resultat, anem com sardines dins la llanda en vagons plens”, sentencien. 

La plataforma fa una crida a tots els usuaris que visquen la mateixa situació a compartir les “imatges de saturació” amb les mencionades etiquetes. “Volem un tren digne. Pel nostre tren, pel nostre futur!”, diuen en el fil de Twitter. 

També et pot interessar

stats