Un gelat de garrofa i taronja creat a la UPV guanya l'Ecotrophelia España 2021

L’equip representarà l'estat espanyol en la final europea d’aquest certamen, que premia les millors idees d’estudiants en la innovació en l’alimentació

Un gelat de garrofa i taronja creat a la UPV guanya l'Ecotrophelia España 2021 / À Punt NTC

Karobia és l'original gelat de garrofa i taronja que ha portat l'equip Siliqua de la Universitat Politècnica de València (UPV) a guanyar la competició d'alimentació "ecoinnovadora" Ecotrophelia España 2021, celebrat aquest dijous a Manresa.

Els estudiants que integren Siliqua són Alba Escrivá, Tomás Gastón Rojas-Villafañe, María Miquel, Carla Hortelano i Rut Teresa Fraile, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN). El grup guanyador té una cita més el pròxim 24 d'octubre per a representar Espanya en la fase europea d'Ecotrophelia. Aquest concurs, dirigit a estudiants, reconeix l’excel·lència en la innovació en el camp de la indústria alimentària.

Karobia, el gelat de garrofa i taronja
Karobia, el gelat de garrofa i taronja / Universitat Politècnica de València

Tal com expliquen les integrants, “Karobia és un producte de quilòmetre zero que representa perfectament les arrels i l'essència del litoral mediterrani.” Amb el gelat busquen revalorar dos productes autòctons com són la garrofa, “emprada en la indústria alimentària majoritàriament com a subproducte”, i la taronja, “associada immediatament a la Comunitat Valenciana”.

Amb aquests ingredients base, Karobia destaca per les seues propietats nutricionals, ja que els seus components afavoreixen el trànsit gastrointestinal. A més, amb l'objectiu de contribuir a l'obertura del món gelater al mercat vegà o intolerant a la lactosa, el producte està elaborat amb beguda vegetal.

També et pot interessar

stats