Un gelat de garrofa i taronja creat a la UPV guanya l'Ecotrophelia España 2021
L’equip representarà l'estat espanyol en la final europea d’aquest certamen, que premia les millors idees d’estudiants en la innovació en l’alimentació
Karobia és l'original gelat de garrofa i taronja que ha portat l'equip Siliqua de la Universitat Politècnica de València (UPV) a guanyar la competició d'alimentació "ecoinnovadora" Ecotrophelia España 2021, celebrat aquest dijous a Manresa.
Els estudiants que integren Siliqua són Alba Escrivá, Tomás Gastón Rojas-Villafañe, María Miquel, Carla Hortelano i Rut Teresa Fraile, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN). El grup guanyador té una cita més el pròxim 24 d'octubre per a representar Espanya en la fase europea d'Ecotrophelia. Aquest concurs, dirigit a estudiants, reconeix l’excel·lència en la innovació en el camp de la indústria alimentària.
Tal com expliquen les integrants, “Karobia és un producte de quilòmetre zero que representa perfectament les arrels i l'essència del litoral mediterrani.” Amb el gelat busquen revalorar dos productes autòctons com són la garrofa, “emprada en la indústria alimentària majoritàriament com a subproducte”, i la taronja, “associada immediatament a la Comunitat Valenciana”.
Amb aquests ingredients base, Karobia destaca per les seues propietats nutricionals, ja que els seus components afavoreixen el trànsit gastrointestinal. A més, amb l'objectiu de contribuir a l'obertura del món gelater al mercat vegà o intolerant a la lactosa, el producte està elaborat amb beguda vegetal.