Un exvicepresident nega que Francisco Camps donara "cap" instrucció per a afavorir la trama Gürtel

El també exconseller d'Economia i Hisenda ha declarat com a testimoni a petició de l'expresident de la Generalitat i altres acusats del juí per una branca valenciana de la trama corrupta

Gerardo Camps, en una imatge de 2019
Gerardo Camps, en una imatge de 2019 / Europa Press

L'exvicepresident valencià Gerardo Camps ha negat aquest dilluns davant l'Audiència Nacional que l'expresident de la Generalitat Francisco Camps fera "ni la més lleu insinuació" o donara "cap" instrucció per a afavorir la trama Gürtel i a l'empresari Álvaro Pérez, el Bigotes, en contractes públics. El també exconseller d'Economia i Hisenda ha declarat com a testimoni a petició de Francisco Camps i altres acusats en el juí per una branca valenciana de la trama Gürtel.

Francisco Camps, que s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó, està acusat de donar instruccions a una ex alt càrrec per a adjudicar a una empresa de Gürtel, Orange Market, el muntatge d'un expositor en la fira Fitur de 2009 per 366.529 euros.

A preguntes de l'advocat de l'expresident del Consell, Gerardo Camps, que ha reconegut ser amic de joventut de l'expresident, ha volgut ser "molt taxatiu" per a assegurar que "mai" va rebre "ni la més lleu insinuació" per la seua part per a contractar a aquesta mercantil o a cap altra. "Mai vaig rebre la més lleu insinuació, per descomptat, ni instrucció ni cap direcció", ha reiterat qui fora conseller de la Generalitat des de 2003 fins a 2011, al mateix temps que ha subratllat que Camps "era extremadament acurat" en aquest àmbit. Un aspecte en el qual ha coincidit una altra integrant del Govern autonòmic de Camps, l'exconsellera d'Indústria i després de Turisme Belén Juste, que ha indicat que "mai" va ser testimoni de cap instrucció de Camps per a afavorir a Álvaro Pérez, el Bigotes.

Tots dos exdirigentes han negat conéixer que l'expresident tinguera una relació d'amistat amb aquest empresari, com aquest afirma, i en concret Gerardo Camps ha afirmat que li resulta "difícil pensar que hi haguera una estreta relació entre tots dos" perquè parlava diverses vegades al dia amb Francisco Camps durant els seus anys en el Consell.

Una altra ex alt càrrec de l'Administració valenciana, que va treballar en el gabinet de Camps i va ser advocada general de la Generalitat, Isabel Villalonga, ha expressat que és "difícil" que es done cap indicació sobre contractació quan "no és una adjudicació a dit", sinó que hi ha una "mesa de contractació" composta per diferents organismes. També a preguntes del lletrat de Camps ha considerat "absurd" que un president done instruccions a una directora general i ha negat que hi haguera "fraccionament de contractes".

Abans, Gerardo Camps ha explicat que recorda haver coincidit amb el Bigotes en actes multitudinaris de campanya del PP que aquest empresari organitzava, i ha dit que no recorda haver mantingut cap reunió amb ell i amb l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, com aquest va afirmar en la seua declaració com a testimoni en el jui.

L'exvicepresident segon de la Generalitat ha defés amb vehemència que la Sindicatura de Comptes, que va analitzar una sèrie d'expedients que s'aborden en aquest juí, "mai va trobar cap supòsit de responsabilitat per dèficit comptable" que indicara que els fets podien constituir un delicte.

A preguntes de la Fiscalia, que ha retret que consultara documents i un dispositiu electrònic durant la seua declaració, ha reconegut que això no era obstacle per a obrir un procediment penal.

També et pot interessar

stats