Un estudiant de l'institut El Clot de València guanya el Premi Sapiència

El projecte de Juan de Marco Giménez podria servir per a regenerar l'aigua de l'Albufera

Juan de Marco Giménez, estudiant de 17 anys que ha guanyat el primer Premi Sapiència d'investigació científica
Juan de Marco Giménez, estudiant de 17 anys que ha guanyat el primer Premi Sapiència d'investigació científica / IES El Clot

Juan de Marco Giménez, estudiant de 17 anys de segon de Batxillerat a l'institut El Clot de València, ha guanyat el primer Premi Sapiència d'investigació científica en la categoria de ciències de la vida i de la terra que atorguen totes les universitats valencianes.

La seua investigació s'ha centrat en les cèl·lules d'electròlisi microbiana i el seu potencial ús en la generació d'hidrogen, un projecte que podria servir per a regenerar l'aigua de l'Albufera.

El guardó, que atorguen la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de l'I+D+I i la Generalitat, destaca el treball de recerca d'un projecte de ciència escolar que intenta millorar la qualitat de les aigües de l'Albufera gràcies al reaprofitament dels residus agrícoles de l'aiguamoll.

L'hidrogen es podria obtindre amb els bacteris que ja viuen al llac i així s'ajudaria a regenerar aquest espai natural.

"Estem parlant de l'energia del futur que podria substituir els carburants fòssils contaminants", augura l'estudiant, tutoritzat per Julia Romero i el seu col·lega José Luis Marqués, a través d'un comunicat del centre.

Està previst que la investigació continue aprofundint durant aquest curs en les possibles solucions que el projecte podria brindar a l'Albufera.

També et pot interessar

stats