A l’Albufera de València podria estar la clau per a l’energia el futur: l’hidrogen

Així ho ha demostrat un equip investigador valencià que és finalista als premis universitaris Sapiència

Un equip valencià finalista dels premis Sapiència 2021 amb un estudi sobre l'Albufera / À Punt NTC
Paco Morrió
Pepa Bañó
01 d'octubre 2021 - 16:40

L’Albufera de València podria ser clau en la generació de l’energia el futur: l’hidrogen. Un equip investigador valencià format per una professora d’institut de València i un dels seus alumnes és finalista dels premis Sapiència 2021 amb un estudi sobre la capacitat dels bacteris del llac de generar hidrogen. 

Júlia Romero és professora de biologia a l’IES El Clot del barri de Tormos (València) i fa classe a Joan de Marco, un alumne curiós amb vocació científica i que vol estudiar alguna enginyeria. Entre els dos han fet una troballa sorprenent sobre els bacteris que viuen a l’aigua de l’Albufera: generen gasos a partir de l’electròlisi.

Aquest descobriment, que podria transformar l’Albufera en una reserva d’hidrogen, ha sigut seleccionat per a participar en la final dels premis universitaris Sapiència, una iniciativa conjunta de la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la R+D+I (RUVID) i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. L’objectiu d’aquests guardons és despertar vocacions cinetífiques entre l’estudiantat jove de la Comunitat Valenciana.

Júlia i Joan començaren la seua investigació a l’abril i, després d’uns pocs mesos han obtingut resultats. És la manera en què funciona la ciència, explica Júlia. Es poden descobrir coses fascinadores, però cal invertir-hi molt de temps i paciència i, a més, es necessiten recursos. 

També et pot interessar

stats