Un estudi demostra la capacitat antimetastàtica de la proteïna Omomyc contra el càncer de mama

Es tracta d'una proteïna terapèutica desenvolupada al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i en la seua spin-off Peptomyc

El càncer de mama és un dels més investigats actualment
El càncer de mama és un dels més investigats actualment / À Punt NTC

Omomyc, una proteïna terapèutica desenvolupada al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i en la seua spin-off Peptomyc, ha demostrat per primera vegada la seua capacitat antimetastàtica contra el càncer de mama.

Des de fa temps se sap amb certesa que l'oncogén MYC exerceix una funció important en l'avanç de molts tipus de tumors. En canvi, hi ha una certa controvèrsia sobre com pot afectar el desenvolupament de les metàstasis, i alguns estudis suggereixen fins i tot que inhibir el MYC podria potenciar la metàstasi. Ara, aquesta nova investigació aporta, per primera vegada, llum sobre la qüestió. En concret, s'ha analitzat l'eficàcia d'Omomyc, una proteïna inhibidora d'MYC, per a controlar la progressió del càncer de pit metastàtic, i els resultats que s'han obtingut han sigut "molt positius".

En la investigació, els resultats de la qual s'han publicat a la revista científica Cancer Research Communications s'han realitzat diferents experiments tant in vitro com in vivo per a saber de quina manera Omomyc impactava en les metàstasis del càncer de mama. "La resposta ha sigut molt positiva i en tots els casos s'ha pogut comprovar que Omomyc té una important activitat antimetastàtica, en contra del que s'havia especulat", explica el doctor Daniel Massó, investigador de Peptomyc i primer autor de l'article.

"Fins ara havíem demostrat que Omomyc era eficaç controlant molts tumors primaris. Ara, a més, hem vist que també és un fàrmac eficaç bloquejant la invasió, l'establiment i el creixement de les metàstasis en el càncer de mama", afig la doctora Laura Soucek, codirectora d'Investigació Translacional i Preclínica i cap del Grup de Modelització de Teràpies Antitumorals del VHIO, professora investigadora d'Icrea i cofundadora i directora executiva de Peptomyc, qui també va participar en aquesta investigació juntament amb el seu grup del VHIO.

També et pot interessar

stats