Un espectacular simulacre d'emergències pren l'illa de Tabarca

L'exercici, emmarcat en unes jornades formatives dirigides als cossos de seguretat, ha congregat un gran desplegament de bombers i agents policials

Un moment del simulacre executat a Tabarca
Un moment del simulacre executat a Tabarca / Guàrdia Civil

Un espectacular dispositiu d'emergències ha pres aquest divendres la xicoteta illa de Tabarca, a 22 quilòmetres d'Alacant mar endins. Explosions, fums i crits de socors han sobrevolat l'enclavament durant uns instants per a recrear un escenari d'alt risc. Tot ficció, una posada en escena que formava part d'un simulacre per a entrenar els cossos de protecció i emergències i recrear les complicades situacions que, de vegades, han d'enfrontar com a part de la seua faena. 

La capital de l'Alacantí ha acollit durant aquests dies la I Setmana d'Experiències, unes jornades formatives desenvolupades en el marc del Protocol Iber i dirigides als efectius de les diferents unitats que diàriament presten serveis de protecció de seguretat i d'atenció d'emergències. Segons explica la Guàrdia Civil en un comunicat aquest divendres, les sessions les han impartides pel Grup d'Acció Ràpida (GAR) d'aquest institut armat i pel Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis (Speis) del cos de Bombers d'Alacant. 

Entre el 9 i el 13 de maig s'han realitzat diversos exercicis en tota classe d'escenaris, on el personal encarregat d'atendre les diverses situacions de risc ha emulat escenes a les quals fan front. En aquestes lliçons han participat agents de la Guàrdia Civil d'Alacant, de les policies locals d'Alacant i de Tabarca, de la Policia Nacional, del Servei de Salvament Marítim i del Servei d'Assistència Mèdica i Urgències.

La setmana de formació ha culminat amb un vistós exercici desenvolupat a l'illa de Tabarca, que durant l'estiu visiten milers de turistes. En aquest període, remarca la Guàrdia Civil, els serveis de seguretat i emergències de les comarques del sud "s'enfronten en cada jornada a les més insòlites experiències que posen a prova la capacitat de resposta dels seus agents".

El simulacre ha començat amb una crida rebuda pel 112. Ràpidament, les diferents unitats han activat el protocol d'emergència i s'han mobilitzat ràpidament des del port d'Alacant fins a l'illa emprant tots els mitjans de què disposen. Una vegada allí, el nucli urbà de Tabarca s'ha convertit en l'escenari d'un espectacular desplegament de seguretat. 

També et pot interessar

stats