Un espai públic de convivència, el projecte del Cabanyal per a posar fi a les desigualtats

Diversos col·lectius del barri aposten per canviar la forma de socialitzar amb un projecte que involucra la joventut gitana i persones amb malalties mentals

Espai inclusiu al Cabanyal / À Punt

Per a la cooperativa valenciana d'arquitectura Fent, l'associació Nautae de salut mental i el col·legi Santiago Apóstol, l'organització espacial influeix en la forma de socialitzar.

Amb aquesta premissa, van seleccionar un solar del centre del Cabanyal, rebatejat com a Zona Santiago, per a desenvolupar la idea d'un espai de convivència que reduïsca al màxim les desigualtats socials i on l'ensenyament, l'oci i el treball siguen la ferramenta per a millorar les relacions entre les persones.

A més, el projecte ha servit d'activitat extraescolar per a joves estudiants gitanos, i dona treball a persones amb malalties mentals, el 80% de les quals es troba en l'atur.

També et pot interessar