Una estratègia per a lluitar contra la gitanofòbia

L'Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano reconeix la identitat gitana com a part inseparable de la tradició valenciana.

Mónica Oltra presenta la campanya

L'últim estudi del Centre d'Estudis Sociològics, "La percepció de la discriminació a Espanya", reflectia que les persones d'ètnia gitana "són les més rebutjades de totes les possibilitats que s'hi oferien".

L'Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, aprovada aquest dimarts per unanimitat en la comissió mixta creada per a elaborar-la, busca "de forma transversal" avançar cap a "la inclusió real" d'aquest col·lectiu a la Comunitat Valenciana, explica la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques inclusives, Mónica Oltra.

El document arreplega sis eixos que se centren en la lluita contra la discriminació, accions en l'àmbit educatiu, polítiques de salut, foment de l'ocupació, accés a l'habitatge i mecanismes de foment de la participació.

A més, preveu la creació del Consell Valencià del Poble Gitano, un òrgan intergeneracional i paritari que s'encarregarà de la coproducció i codecisió de les polítiques públiques que afecten la població gitana.

Una campanya institucional #LaVeuGitana2018 contra la gitanofòbia insta a deixar de costat els prejuís per a escoltar sense estereotips una identitat inseparable de la tradició valenciana, com assenyala Oltra.

També et pot interessar

stats