Un equip de La Fe corregeix una escoliosi amb una tècnica pionera a Espanya

Mitjançant una impressora 3D han elaborat unes guies fetes a mida per a inserir els caragols que redreçaran l’estructura òssia de la pacient

Un equip de La Fe corregeix una escoliosi amb una tècnica pionera a Espanya / À Punt NTC
Ana Moure
Julián Garrido
26 d'octubre 2021 - 16:57

La Unitat de Raquis de l’Hospital La Fe de València ha dut a terme una operació pionera a Espanya per a corregir la deformitat de columna d'una xiqueta de catorze anys amb una escoliosi severa que ni la rehabilitació ni el corset aconseguien rectificar. 

La columna de la pacient tenia forma d’esse en compte de ser recta i, a més, presentava una torsió. Aquesta malformació li causava dolors i, segons la coordinadora de la unitat, Teresa Bas, podia haver acabat causant problemes respiratoris i estètics. 

Per a corregir l’escoliosi de la jove s’ha utilitzat una impressora 3D per fer un model a escala real de la seua columna. Així, s’han pogut crear unes guies, també amb tecnologia 3D, que han ajudat les cirurgianes a saber on inserir els caragols que han permés redreçar l’estructura òssia desviada.

Mitjançant aquesta tècnica pionera a Espanya s’ha pogut dur a terme l'operació d’una forma molt més segura, professional i precisa que amb els mètodes utilitzats fins ara. La pacient ha deixat l'hospital amb la deformitat de columna corregida i podrà fer vida normal d'ací a tres mesos.

A l'Hospital La Fe, centre de referència en tractaments de columna en menors, treballa un equip multidisciplinari molt especialitzat que fa una mitjana de 250 cirurgies anuals.

També et pot interessar

stats