Un dispositiu de salvament tracta de preservar 15.000 llisses de la marjal d'Almenara

Voluntaris d'Acció Ecologista-Agró treballen per a evitar l'ofegament de milers de peixos

Llisses a la marjal d'Almenara / À Punt NTC

L'associació Acció Ecologista-Agró ha posat en marxa un dispositiu de salvament per a preservar vora 15.000 peixos, principalment llisses, de la marjal d’Almenara. Els voluntaris les espenten cap al final de l'ullal perquè un rallador els pose en un altre lloc de la marjal on hi haja prou aigua.

“Es tracta de traslladar els peixos a dos canals amb connexió amb la mar”, explica a À Punt el membre de l'entitat Enric Armer. Una operació delicada per a evitar l'ofegament de milers de llisses de les quals s'encarreguen ralladors com Josep Espinosa, que assegura que la seua tasca és només “qüestió de pràctica i habilitat”.

Els peixos s'han anat concentrant en els racons d'una zona dels Quartons d'Almenara on encara brolla aigua dels ullals. La disminució del cabal, però, n'amenaçava la supervivència i ara cal traslladar-los amb molta perícia i grans dosis de paciència.

“Nosaltres no som l'Amazones, açò són aigües del riu Palància, que és un riu xicotet”, recorda Armer. La solució, segons Acció Ecologista-Agró, seria continuar reomplint els aqüífers com ja es fa des de la Conselleria i controlar més el consum.

També et pot interessar

stats