Acció Ecologista-Agró demana ajuda per a comprar un terreny i ampliar la marjal d'Almenara

L'entitat ecologista vol conservar aquest turó de trenta metres d'alçària, un mirador privilegiat en aquest espai protegit

La marjal d'Almenara vista des de la muntanyeta de la Ràpita / À Punt NTC

Acció Ecologista-Agró ha fet una crida a la societat perquè els ajuden a comprar la muntanyeta de la Ràpita, un mirador privilegiat de la marjal d'Almenara (Plana Baixa). Aquesta muntanyeta és un tossalet de només 30 metres d'altura ubicat al cor de la zona d'especial conservació, des d'on brollen importants surgències d'aigua de l'aqüífer del Salt del Cavall, que és bàsic per al futur d'aquest aiguamoll de vora 1.500 hectàrees.

L'entitat ecologista necessita 35.000 euros per a comprar la muntanyeta. El membre d'Acció Ecologista-Agró, Enric Amer, ha explicat a À Punt que ja disposen de 32.000 euros. Si se supera la xifra marcada per a comprar la muntanyeta de la Ràpita, Amer ha assegurat que eixos diners arribaran “a bon lloc”, perquè hi ha “més d'un, de dos i de tres ullals que valdria la pena tindre com a propietat pública”.

Amer ha dit de la muntanyeta de la Ràpita, des d'on es pot albirar la marjal cap a la Plana Baixa i el Camp de Morvedre, que “és un miracle que no estiga urbanitzada”. El turó es troba “a tres quilòmetres de les platges, que ja estan totes plenes. Té davant una marjal impressionant que va des del riu Palància fins al Belcaire”.

“Perquè sota dels nostres peus està precisament tota l'aigua que alimenta la marjal”, ha remarcat Amer des de la muntanyeta de la Ràpita.

Fa uns trenta anys que Acció Ecologista-Agró es va entestar a salvar de la desaparició aquesta marjal, la segona més gran de les comarques del nord. Des d'aleshores, no ha deixat de comprar parcel·les amb l'ajuda de la societat: ullals, pous, palafangues o horts. Ara, vol adquirir la muntanyeta de la Ràpita per a convertir-la en un observatori de gran valor històric, ecològic i cultural.

També et pot interessar

stats