Un dispositiu policial vigila Alfafar per a evitar una escalada de violència després de l'assassinat d'un home a tirs

Les forces de l'orde intercedeixen entre les famílies de la víctima i de l'autor del crim, que continua fugat, per a previndre possibles accions de revenja

Assasí d'Alfafar

Les forces de seguretat continuen buscant l'home de 29 anys que matà a tirs un altre de 46 el dissabte passat a Alfafar, a l'Horta Sud. El fugitiu té antecedents policials, està totalment identificat i guardava armes a la casa que ocupava il·legalment. Mentre la Guàrdia Civil intenta localitzar-lo amb un dispositiu contrarellotge, la Policia Local del municipi manté reunions de mediació amb les famílies de la víctima i l'autor del crim per a rebaixar la tensió i evitar una escalada de la violència després de l'assassinat.

Durant els últims dos dies, a Alfafar ha regnat una calma tensa. Dissabte de vesprada esclatava la tragèdia quan un home resident al municipi, vell conegut de les forces de l'orde, va cosir a tirs un altre. Imatges gravades pel veïnat mostren el presumpte autor del crim quan intenta desfer-se de l'arma, que llança entre uns baladres instants abans d'arrancar a córrer. En una altra gravació es pot veure la víctima, estesa a terra al carrer de Gómez Ferrer, moments després de rebre un tir mortal per l'esquena.

La presència policial s'ha reforçat sobretot al barri on conviuen els cercles tant de la víctima com del fugitiu. Agents de la Policia Local intercedeixen entre les dues famílies per a evitar venjances i represàlies, i hi ha previst un dispositiu especial el dia del soterrar en prevenció d'incidents. S'investiga si va ser un crim per encàrrec vinculat al narcotràfic o una venjança entre clans per disputes del passat.

El suposat assassí continua fugat i la Guàrdia Civil busca també la persona o persones còmplices que l'ajudaren a escapar. Fa un mes ja el van detindre per una altra agressió. Vivia en una casa ocupada i des de l'Ajuntament d'Alfafar lluitaven des de feia un any perquè se'l desnonara, ja que el veïnat estava atemorit i deia que tenia armes a casa.

També et pot interessar

stats