Un dispositiu de 80 persones busca un ancià de 85 anys desaparegut el 8 de maig a Peníscola

L'home, originari de la Seu d'Urgell (Lleida), estava de vacances, va eixir a comprar a la farmàcia i no en va tornar

Imatge aèria del castell de Peníscola des de la mar
Imatge aèria del castell de Peníscola des de la mar / À Punt NTC

Aquest dimarts, la Guàrdia Civil ha ampliat el dispositiu que cerca José Mir Boix fins a les 80 persones. Es tracta d'un veí de la Seu d'Urgell (Lleida), de huitanta-cinc anys, que va desaparèixer el passat 8 de maig a Peníscola (Baix Maestrat), on estava de vacances. El dispositiu està format per bombers, policia local, membres de Protecció Civil, del Seprona i persones voluntàries, entre altres.

El passat diumenge, la dona del desaparegut va informar que el seu marit havia eixit a comprar a la farmàcia i no n'havia tornat, i no sabia on podia trobar-se. Des del primer moment de la desaparició la Guàrdia Civil, juntament amb Policia Local, va iniciar la cerca per a recórrer l'itinerari que podia haver seguit, així com el visionament de les càmeres de vídeo per a identificar la direcció que hauria seguit. A més, es van realitzar entrevistes en diferents centres sanitaris, taxis i empreses públiques de transport, per a ampliar així aquesta forma el radi de cerca.

La recerca va continuar el matí del 9 de maig, en aquest punt secundat per la Unitat Aèria de València, el Grup Cinològic i els especialistes en activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil, en descobrir-se el possible lloc de la desaparició pròxim a la marjal i les séquies.

Durant els dies següents es va anar ampliant la cerca a les poblacions pròximes, en existir diversos testimonis que afirmaven haver vist una persona amb les mateixes característiques de l'home desaparegut caminant cap a Vinaròs, extrems que posteriorment van ser descartats pels guàrdies civils.

Des de la comandància de la Guàrdia Civil se sol·licita la col·laboració ciutadana per a la localització de José Mir Boix, de manera que si alguna persona té informació sobre aquest tema, que ho comunique a través del telèfon 062 d'emergències de la Guàrdia Civil, permanentment operatiu.

També et pot interessar

stats