Un detingut com a presumpte autor de l’incendi de l’entorn del monestir de la Tinença de Benifassà

L’home, que estava al lloc dels fets quan van arribar els bombers, portava una mistera en la butxaca

Bombers del Consorci de Castelló que van apagar l'incendi de la Tinença de Benifassà aquest dijous de vesprada
Bombers del Consorci de Castelló que van apagar l'incendi de la Tinença de Benifassà aquest dijous de vesprada / Consorci de bombers de Castelló

Un home ha sigut detingut per causar presumptament l’incendi forestal del paratge natural de la Tinença de Benifassà, declarat aquest dijous de vesprada, segons han confirmat fonts de la Guàrdia Civil.

El foc es va originar en una zona pròxima al monestir de Santa Maria d’aquest municipi del Baix Maestrat. Mentre extingien el foc, els bombers que treballaven en les tasques d’extincions van observar un home prop de l'incendi, i després de preguntar-li què feia en eixe lloc, va fugir.

Posteriorment, el servei aeri dels bombers va observar aquesta mateixa persona a uns 100 metres de l'incendi. Aleshores els efectius de terra el van retindre, fins que agents de la Guàrdia Civil el van detindre com a suposat autor d’un delicte d’incendi. Posteriorment, el van traslladar a un centre de salut per a fer-li un reconeixement mèdic.

En el moment de la detenció, l’arrestat tenia en una butxaca un encenedor, suposadament utilitzat per a botar foc. L’incendi va obligar a desplaçar-se fins a aquesta zona tant efectius terrestres com mitjans aeris. Es van cremar aproximadament un miler de metres quadrats de massa forestal.

 

També et pot interessar

stats