El treball de bomber, una professió extrema

Les temperatures a l’interior de naus industrials o habitatges poden arribar a 250 graus, raó per la qual els bombers han de fer torns d’actuació

Bombers de València abans d'intervindre en un incendi / À Punt NTC

El colp de calor és la principal causa d'accidents entre els bombers, especialment durant l'estiu. Una professió extrema que ha de fer front a temperatures molt elevades en el cas d'incendis a l'interior de naus industrials o habitatges.

Sense dubte, els incendis són les situacions més complicades a les quals s'ha d'enfrontar un bomber: “En un incendi forestal la temperatura no és tan elevada, però quan se n'origina un a l’interior d’un habitatge, la temperatura pot arribar a 250 graus”, conta a les càmeres d’À Punt NTC el caporal dels bombers de l’Ajuntament de València, Luis Melenciano.

Per a protegir-se de les temperatures utilitzen equips que generen un microclima interior. Aquests pesen uns 28 quilos, als quals cal afegir dotze quilos més de l’equip de respiració autònoma.

Els equips eviten que la suor isca a l'exterior i incrementa el risc de patir un colp de calor. “Quan s’arriba als 39 o 40 graus de temperatura corporal és quan realment hi ha perill de colp de calor”, explica el caporal dels bombers. Per a evitar aquesta situació fan torns d'actuació d'aproximadament mitja hora.

Tota aquesta prevenció, sempre amb la premissa de salvar vides. Mentre la gent fuig del foc, la missió dels bombers és precisament anar cap on està el perill.

També et pot interessar

stats