Un cotxe per cada dos habitants

A la Comunitat Valenciana hi ha més de dos milions i mig d'automòbils, una xifra que xoca amb el model de mobilitat sostenible.

VÍDEO | Un cotxe per cada dos habitants

Segons dades de la Direcció General de Trànsit, a la Comunitat Valenciana hi ha més de dos milions i mig de cotxes, és a dir, un cotxe per cada dos habitants. Les xifres, en principi, xoquen amb el model de mobilitat a què es vol tendir per a reduir les emissions contaminants i fer les ciutats més sostenibles i amables, tot i que la conscienciació mediambiental va en augment. 

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial sense Cotxes, una jornada amb la qual es pretenen trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats. A València es pot viatjar debades en els autobusos de l'EMT, i també és gratuït el transport en metro a València i en els trams d'Alacant i Castelló.

Diverses ciutats han programat activitats per a animar la ciutadania a deixar el cotxe aparcat a casa i a circular a peu, amb bicicleta o transport públic, com a fórmula de conscienciació per a una mobilitat més sostenible i un medi ambient menys contaminat.

La iniciativa se celebra des de 1999 i tracta de conscienciar, tant a responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional de l'automòbil a la ciutat i els beneficis de l'ús d'altres maneres de transport més sostenibles. 

Diversos estudis apunten que la contaminació dels cotxes provoca la mort de 10.000 persones a l'any a Espanya, i que la meitat dels desplaçaments es fan per a recórrer distàncies de menys de 3 km. 

També et pot interessar

stats