Un cordó humà format per 200 mestres d'escoletes privades demanen a València un conveni digne

Els sindicats diuen que el quart dia de vaga d'aquests centres ha comptat amb la participació del 65% dels professionals valencians

Protesta del professorat de les escoletes, aquest dimecres
Protesta del professorat de les escoletes, aquest dimecres / À Punt NTC

Quart dia de vaga les escoletes privades, una convocatòria a la qual s'ha afegit el 65% dels professionals valencians, segons han assegurat aquest dimecres els sindicats. Aquesta vesprada la protesta s'ha traslladat a la plaça de la Mare de Déu de València, on els mestres s'han concentrat en defensa dels seus interessos laborals. Unes 200 mestres d'infantil han demanat un conveni digne fent un cordó humà que vorejava bona part de la plaça més cèntrica de la ciutat de València.

Amb cartells en què es pot llegir "Per un salari d'acord amb la nostra responsabilitat" o "tinc una carrera i menge mortadel·la", el professorat dels més menuts han evidenciat la precarietat dels contractes. Es tracta dels professionals que eduquen a la xicalla en les escoletes, abans d'entrar a primària. Un col·lectiu que té una ràtio d'entre 11 i 15 xiquets i xiquetes de menys de 3 anys per aula i que tot i això, segons denuncien, no arriben a cobrar el sou mínim.

La proposta de la patronal al nou conveni estatal, que s'està negociant, comporta arribar als 1.200 € el 2026, però rebaixant algunes de les ajudes socials de l'actual conveni. Una opció que Javier García, responsable d'educació privada de CCOO, considera un insult.

També et pot interessar

stats