Un còmic inspirat en l'assassinat del dibuixant rus mort a la Vila Joiosa lloa els autors del crim

La publicació s'està repartint entre els militars que estan en primera línia de combat

El còmic està inspirat en el crim contra el dibuixant rus / À Punt NTC

El passat febrer ens sacsejava la notícia de l'assassinat a la Vila Joiosa (Marina Baixa) de Maksim Kuzminov, un pilot rus que havia desertat i s'havia passat al bàndol ucraïnés. Ara, dos mesos després, la seua història és la protagonista d'un còmic rus que aplaudeix el crim. El còmic forma part d'una col·lecció i es distribueix entre el personal militar rus. Entre altres, està arribant als militars que estan en primera línia de combat.

Este és, per a l'historiador Pedro Porcel, l'últim exemple d'un còmic com a arma de propaganda política. "No és alguna cosa que s'hagen inventat els russos. Quan hi ha una guerra, com el cas contra els ucraïnesos, es repeteix una vegada i una altra", ha assegurat. Per a l'expert en cultura popular i còmic, este fet està molt associat a règims polítics totalitaris.

Esta publicació està formada per 31 pàgines, on es mescla ficció i realitat, es recrea el crim i s'aplaudeix. La historieta presenta Kuzminov com un traïdor, addicte a les drogues i l'alcohol. En els dibuixos es veu com els assassins li parlen abans de prémer el gallet a la porta d'un garatge. 

L'hiperrealisme en algunes escenes fa pensar que s'ha creat amb intel·ligència artificial, segons l'anàlisi que fa l'expert. Recorda, entre altres, als tebeos d'Hazañas Bélicas, una revista de guerra on es pot veure un xiquet falangista matant a un rus. "Qui es desvia del camí, ja sap el que l'espera. Em pareix molt trist", ha reflexionat Porcel.

També et pot interessar

stats