L’home mort a tirs el passat dimarts a la Vila Joiosa és un pilot rus que va desertar a Ucraïna

El diari Kyiv Post avança que la defunció ha sigut confirmada per la intel·ligència militar ucraïnesa

L’home mort a tirs el passat dimarts a la Vila Joiosa és un pilot rus que va desertar a Ucraïna / À Punt NTC

L’home assassinat la setmana passada a tirs en una urbanització de la Vila Joiosa (Marina Baixa) és Maksim Kuzminov, un pilot rus que va desertar l'agost passat per a entregar-se a l'exèrcit ucraïnés amb l'helicòpter que pilotava, segons ha informat aquest dilluns el diari ucraïnés Kyiv Post. La víctima, de 33 anys i veí del complex residencial, va rebre els impactes de bala quan estava en la rampa d’eixida del garatge a primera hora de la vesprada de dimarts passat. La Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec del cas, no descartava una venjança com a possible causa del crim.

La mort del pilot ucraïnés ha sigut confirmada pel representant de la intel·ligència militar ucraïnesa, Andrí Yusov, al citat mitjà de comunicació. 

Kuzminov havia decidit anar a viure a Espanya en comptes de quedar-se a Ucraïna, segons fonts de la intel·ligència militar. La deserció del rus es va donar a conéixer al setembre de l'any passat quan es van publicar unes imatges en les quals el pilot —que llavors tenia 28 anys— explicava com va ser contactat per la intel·ligència militar enemiga, que li va oferir passar-se al costat ucraïnés a canvi de diners i protecció.

Així, Kuzminov va travessar la frontera volant per davall de l'àrea de detecció dels radars juntament amb uns altres membres de la tripulació. No sabien dels plans del pilot i van morir quan intentaven fugir després de l'aterratge.

També et pot interessar

stats