Al voltant de 75 persones es vacunen al costat de l’estadi Martínez Valero abans del partit de l’Elx

La Generalitat instal·la aquest cap de setmana punts de vacunació als voltants dels camps de futbol per a convéncer que es vacunen les persones que encara no ho han fet

Un seguidor de l'Elx es vacuna abans del partit
Un seguidor de l'Elx es vacuna abans del partit / À Punt NTC

L'estadi Martínez Valero d'Elx (Baix Vinalopó) ha sigut el primer a aplicar el projecte pilot de la Conselleria de Sanitat Universal, que consisteix a instal·lar aquest cap de setmana punts de vacunació mòbils als voltants dels camps de futbol on es disputen partits.

D'aquesta manera, 75 persones han acudit al llarg de la vesprada per a rebre sobretot la primera dosi, però en alguns casos també la segona, a aquesta instal·lació sense necessitat d'haver de demanar cita prèvia. Així ho ha explicat Carlos de Gregorio, director d'atenció primària de l'Hospital General d'Elx i responsable de vacunació, que ha detallat que és la primera iniciativa d'aquest tipus que es fa a tot Espanya.

"Estem anant on està la gent, en compte de citar-los en un lloc tancat", concreta. El perfil principal al qual es vol arribar amb aquest programa pilot són persones de 20 a 40 anys que encara no han iniciat el procés de vacunació, coincidint també amb la franja d'edat que sol assistir als partits de futbol. No obstant això, qualsevol persona de més de 12 anys podia acudir-hi. Ha començat a les 16 h i ha acabat a les 19 h, mitja hora després de l'inici del partit de l'Elx-Llevant.

La principal vacuna que s'ha injectat és Pfizer, que és la que s'empra per a les persones que inicien ara la pauta, però també se n'han posat de Moderna per a les que han rebut la primera dosi d'aquesta i necessitaven la segona.

Respecte al futur de la iniciativa, De Gregorio ha explicat que "la conselleria avaluarà els resultats obtinguts hui i, si resulten positius, és possible que es repetisca en altres esdeveniments no necessàriament esportius". També ha concretat que "serà la conselleria la que considere si paga la pena destinar aquests recursos", ja que el dispositiu mòbil ha estat format per 15 o 20 persones entre sanitaris, manteniment i altres professionals.

Aquest diumenge serà el torn del Mestalla, abans que el València jugue contra el Reial Madrid.

També et pot interessar

stats