Un centenar de municipis valencians podrien superar hui els 39 graus

Sanitat activa l'alerta taronja en més de 104 poblacions i recomana no exposar-se en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada i protegir-se el cap

Jove tracta de combatre la calor amb aigua
Jove combat la calor refrescant-se en una font / EFE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest divendres l'alerta sanitària nivell taronja (per temperatures que podrien superar els 39 graus) en 8 zones termoclimàtiques de la Comunitat Valenciana. Les zones en alerta per calor són la 1, 11, 12, 15, 16, 17, 23 i 26 que corresponen a un total de 104 municipis, ha explicat l'administració en un comunicat.

L'augment de temperatures ha provocat que s'active el protocol per a advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar aquesta situació. Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: les persones majors, les persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets i xiquetes.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s'insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per a protegir la salut en cas de temperatures extremes en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

També et pot interessar

stats