Un centenar de menors sahrauís passarà l’estiu amb famílies valencianes

Aquest diumenge arriben 60 xiquets i xiquetes a València i Castelló, mentre que 37 aniran a Alacant

A tot Espanya, 2.800 menors estaran repartits per diverses comunitats autònomes. / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de juliol 2023 - 21:46 Actualitzat: 16 de juliol 2023 - 16:05

Al voltant d’un centenar de xiquets i xiquetes sahrauís han arribat aquest diumenge a la Comunitat Valenciana per a passar l’estiu. Les associacions membres del Moviment Valencià de Solidaritat amb el Poble Sahrauí de València i Castelló (Movaps) han tornat a apostar per aquest programa d’acollida, que vol que els menors passen aquests mesos “en pau”.

En concret, 60 xiquets han viatjat a València i Castelló, mentre que 37 ho han fet a Alacant. A tot Espanya, la xifra arriba als 2.800 menors, que estaran repartits per diverses comunitats autònomes.

El programa Vacances en Pau es fa en col·laboració amb els ajuntaments de Xirivella, Quart de Poblet, Paterna, València, la Vall d'Uixó-Vilavella i Castelló de la Plana. Són consistoris "compromesos amb la defensa dels drets humans del poble sahrauí i amb la garantia de donar cada any partides econòmiques de subvencions per a aquest i per a altres programes de cooperació al desert refugiat sahrauí a Tindouf (Algèria)".

Els voluntaris de les associacions Talha Xirivella, Ajuda als Pobles Quart, Sàhara Lliure Paterna, Al-Adala València, Smara la Vall i Smara Castelló han rebut als menors i han "desitjat que les solidàries famílies acollidores oferisquen als xiquets i xiquetes un estiu allunyats de les caloroses temperatures, realitzant revisions mèdiques i donant l'oportunitat de conéixer una nova cultura".

També et pot interessar

stats